Annons:

Sök

Annons:

  • Ljusmanifestation lockade hundratals –

    540 lyktor tändes på den delen av Oskarsgatan som kallas Street Moves för att uppmärksamma den landsomfattande ljusmanifestationen 1000 lyktor. Foto: Privat

  • Ljusmanifestation lockade hundratals –

    Barnen på Målilla förskola valde att ställa sina egengjorda lyktor utanför Coop för att uppmärksamma Internationella Barndagen. Foto: Privat

Ljusmanifestation lockade hundratals – "Behöver lägga ett öra mot barnens röster"

540 lyktor tändes och runt 300 personer deltog i måndagskvällens ljusmanifestation på Oskarsgatan i syfte att uppmärksamma Internationella barndagen.

Annons:

1000 lyktor är en landsomfattande ljusmanifestation för att synliggöra barnen och ge dem en gemensam röst i det offentliga rummet.

För första gången manifesterade man mitt i Hultsfreds samhälle – tillsammans med resten av Sverige och världen. Det blev en bra uppslutning där runt 300 personer deltog och 540 lyktor som barnen på kommunens alla förskolor gjort tändes på den delen av Oskarsgatan som kallas Street Moves.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla fantastiska barn som med sin kreativitet skapat alla dessa vackra lyktor vi ser här ikväll, alla pedagoger som skapar möjligheter och vet att det är de som arbetar med framtiden, sa rektor Lena Homanen Malmer i sitt tal under kvällen.

Under samlingen sjöng också Lindblomskolans barnkör sånger om ljus och hopp.

Vår framtid ligger i barnens händer

Den 20 november 1989 antogs FN:s konvention om barnets rättigheter och i många länder världen över firas därför 20 november som den stora Internationella barndagen.

– I januari 2020 blev barnkonventionen svensk lag, en lag som belyser barns rättigheter i samhället. De är i barnens händer vår allas framtid ligger. Vi behöver lägga ett öra mot barnens röster, för att lyssna in och förundras över den klokhet som finns hos dem alla, sa Lena Homanen Malmer.

Även i Målilla uppmärksammades Internationella barndagen genom att barn från ortens förskola ställde sina egengjorda och dekorerade lyktor utanför Coop, där de lyste upp i mörkret under några timmar.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: