Annons:

Sök

Annons:

Lägenheterna togs i bruk för tidigt – fastighetsägare straffas

Lägenheterna har fortfarande inget slutbesked och ägaren straffas nu med 14 000 i avgift. Foto: Lotta Madestam

Lägenheterna togs i bruk för tidigt – fastighetsägare straffas

En fastighetsägare i kommunen tvingas betala cirka 14 000 i byggsanktionsavgift sedan två lägenheter börjat användas före slutbesked.

Annons:

Dagens Hultsfred har skrivit om fallet sedan tidigare. Lägenheterna är belägna på Aspedalsgatan i Hultsfred och har tidigare varit en pizzeria. 2020 fick fastighetsägaren tillåtelse att bygga om lokalen till två lägenheter – men lägenheterna togs sedan i bruk innan slutbesked meddelats.

– Fastighetsägaren har inte kommit in med de sista uppgifterna, så han har inte begärt något slutbesked som visar att lagkraven för ombyggnationen uppfylls, sa byggnadsinspektör Linn Lagerström till DH i februari i år.

I en annan artikel beklagade fastighetsägaren missen.

– Det stämmer, det missade vi tyvärr. Det berodde på att min pappa startade bygget på entreprenad. Pappa skötte allt med bygget men i slutfasen blev han sjuk i sepsis och inlagd på IVA. Ingen överlämning blev av, sa han.

Nu får ägaren, en man i 55-årsåldern från Täby, alltså en avgift på 14 000 kronor. Inför beslutet hade fastighetsägaren en möjlighet att yttra sig, men det har han inte gjort.

Värt att notera är att lägenheterna fortfarande inte har fått slutbesked. En kontrollplan saknas innan ett beslut kan fattas.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: