Annons:

Sök
  • Lokal förening uppmuntrad med gåva – har tydlig plan för pengarna

    Lena Ewenson tog emot Föreningen Kopparslagarens gåva på 10 000 kronor, som ska användas till fortsatt renovering. Bland annat har vägbjälkarna tagits fram. Foto: Lotta Madestam

  • Lokal förening uppmuntrad med gåva – har tydlig plan för pengarna

    Från väggarna har tolv lager tapet tagits bort och sparats. Foto: Lotta Madestam

Lokal förening uppmuntrad med gåva – har tydlig plan för pengarna

Det var med stor glädje Föreningen Kopparslagaren fick ta emot en fin gåva på fredagen. Det finns redan en tydlig plan för pengarna.

Annons:

– Vi tycker det är jätteviktigt att kunna stötta föreningslivet i vår kommun, sa Tommy Rälg från Sparbanksstiftelsen Kronan när en check på 10 000 kronor överlämnades i Galleriet med även Anna Erlandsson, från Swedbank i Hultsfred, på plats.

Pengachecken togs emot av medlemmarna Lena Ewenson och Gunvor Djurberg.

– Åh, jag tackar, sa Lena Ewenson som kunde berätta att föreningen påbörjat en renovering av utställningslokalen i huset som är från 1899.

Har en tydlig plan för pengarna

Så här långt har taket målats, ledningar bytts ut, ny belysning satts upp och tolv lager tapet har tagits bort, så nu blottas de vackra väggbjälkarna i ett av rummen.

– Med de här pengarna vill vi gå vidare i övriga rum och köpa en trädgårdsgrupp i gammal stil, säger föreningens Lena Ewenson och plockar fram en gammal ritning över trädgården.

– Den är i sitt original från 1935, ritad av Valter Pettersson från Mariannelund till lokförare Österberg som bodde här då. Det finns planer på att återskapa den, det är mycket man vill göra.

 

Här kan du också läsa om Föreningen Smalspåret som också fick en pengagåva.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: