Annons:

Sök

Annons:

Äventyr när han och skolan bidrog till Musikhjälpen –

Studenter och personal från Linnéuniversitetet turades om att cykla tuk-tuken mellan Kalmar och Växjö för att samla in pengar till Musikhjälpen. Foto: Privat

Äventyr när han och skolan bidrog till Musikhjälpen – "Rolig upplevelse"

Cyklandes en knallgul tuk-tuk var Daniel Gustafsson från Hultsfred med om att hjälpa Linnéuniversitetet att samla in pengar till Musikhjälpen.
– Det var en rolig upplevelse, säger han.

Annons:

Tidigt på fredagsmorgonen inledde Linnéuniversitetet i Kalmar sin insats för Musikhjälpen, som i år har temat ”Ingen ska behöva dö av hunger”.

Daniel Gustafsson var en i det 20 man starka teamet av studenter och personal som cyklade de tolv milen mellan Kalmar och Växjö – i en gul tuk-tuk.

Sträckan delades upp mellan fyra grupper.

– Jag fick frågan om jag ville vara med, jag sa ja, det var spännande, säger Daniel Gustafsson, som cyklade en timme ungefär på sträckan mellan Nybro och Kosta. Övriga sträckor var Kalmar-Nybro, Kosta-Furuby och Furuby-Växjö.

Vad säger du om äventyret?

– Vi var ett väldigt roligt gäng, så det var en rolig upplevelse. Men det var rätt kämpigt, för det var tyngre än jag trodde det skulle vara. Tuk-tuken var kompakt och ganska stor ändå. Vi kom kanske upp i 15 kilometer i timmen och vi hade lite muffins och sådant med oss, så man fick fylla på lite, säger Daniel Gustafsson som cyklade sträckan Nybro-Kosta.

Efter 16 timmar nådde teamet Kärlekens Torg runt klockan 22 efter att ha blivit rätt försenade längs vägen. Just den här insatsen för Musikhjälpen inbringade runt 6 500 kronor.

Vad tänker du kring att du varit involverad i den här insatsen för Musikhjälpen?

– Det går ju till en bra sak, så det var därför jag gjorde det. Insamlingen gjorde att det var värt det.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: