Annons:

Sök

Annons:

Daniels stora dröm om Paralympics är på väg att slå in

Parabordtennisspelaren Daniel Gustafsson från Hultsfred har presterat bra på många internationella tävlingar och är på god väg att ta sig till det stora målet – Paralympics i Paris nästa sommar. Foto: Privat

Daniels stora dröm om Paralympics är på väg att slå in

Flera strålande insatser på internationell nivå gör att Daniel Gustafsson, parabordtennisspelaren från Hultsfred, är på god väg att kvalificera sig för Paralympics i Paris nästa sommar. 
– Det har gått bra i de senaste internationella tävlingarna, säger 25-åringen. 

Annons:

Efter tre års uppehåll är Daniel Gustafsson tillbaka i paralandslaget och kan se tillbaka på ett lyckat bordtennisår som har inneburit resor över hela världen och framskjutna placeringar i många internationella tävlingar. 

– Vi har varit iväg och tävlat i Italien, Slovenien, Taiwan och Finland med landslaget och det har gått bra på alla tävlingar. Vid EM i början av september knep jag ett brons i singel, säger Daniel Gustafsson. 

Daniel Gustafsson ställde upp i dubbla tävlingar i Taiwan. Där blev det guld i ena tävlingen och uttåg i kvartsfinal i andra tävlingen.

Han var för två helger sedan på en internationell tävling i Finland och bärgade en silvermedalj i singel och en bronsmedalj i dubbel. 

– Framgången på EM sticker ut, även guld i singel på första tävlingen i Taiwan. När vi är iväg på de här tävlingarna samlar vi rankingpoäng för att försöka kvalificera oss för Paralympics i Paris nästa år. Den uttagningen görs en bit in på nästa år och det är självklart det stora målet att komma med dit. Jag har inte varit med på Paralympics tidigare så det skulle vara kul att få uppleva det, säger Daniel Gustafsson.

"Slutmålet för vart fjärde år"

Det finns 14 platser till Paralympics i Daniel Gustafssons klass och han ligger på plats sju i rankingen. 

– Det är 15–20 duktiga spelare på varje tävling och det har varit bra klass på tävlingarna. Jag är nöjd med det jag har presterat då jag nästan alltid har gått bättre än min egen seedning. Jag har hållit en jämn nivå och slagit bra spelare, vilket gör att jag samlar mer rankingpoäng.

Årets sista rankingtävling är i Frankrike i november och Daniel Gustafsson hoppas verkligen att poängen ska räcka till en plats till Paralympis. 

– Det är slutmålet för alla vart fjärde år.  

Vad är förklaringen till att du är tillbaka i paralandslaget?

– Jag höll igång och spelade pingis under de tre åren som jag inte tillhörde landslaget. Till årets säsong fick jag tillbaka suget samtidigt som det är ett jättebra gäng. Att komma ut i världen, resa och se sig om är jätteroligt. Nu är det väldigt kul med bordtennis. Jag har fått upp riktig motivation nu när jag är tillbaka i landslaget och tävlar utomlands igen. 

En av årets elitidrottsstipendiater

Den Hultsfredsbördige parabordtennisspelaren bor i Växjö, pluggar till högstadie- och gymnasielärare och är inne på sitt femte och sista år. Han fick nyligen ett glädjande besked. 

– Jag fick veta att jag är en av årets elitidrottsstipendiater och tilldelas ett stipendium på 50 000 kronor för att jag studerar samtidigt som jag håller på med elitidrott. Jag hoppades på att jag skulle få det och det är jag så glad för. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: