Annons:

Sök

Annons:

  • 80 barn kallade till ALV:s audition för barnskådespelare

    Kompisarna Alma Valtenius och Tyra Rundgren fanns på plats på Astrid Lindgrens Världs barnskådespelaraudition. Foto: Ossian Mathiasson

  • 80 barn kallade till ALV:s audition för barnskådespelare

    Leia Langelotz från Åkersberga tillsammans med pappa Dan innan det är dags för audition. Foto: Ossian Mathiasson

  • 80 barn kallade till ALV:s audition för barnskådespelare

    Johanna Rotebäck, avdelningsansvarig för barnskådespelare på ALV, berättar att totalt 30 barnskådespelare ska tillsättas. Foto: Ossian Mathiasson

80 barn kallade till ALV:s audition för barnskådespelare

Cirka 250 barn har sökt jobb som barnskådespelare på Astrid Lindgrens Värld i sommar. Det gick nästan att ta på stämningen vid dagens audition dit 80 barn var kallade. 
– Det är ett nålsöga att lyckas passa in på exakt de få rollerna som vi söker, säger Johanna Rotebäck, avdelningsansvarig för barnskådespelare på Astrid Lindgrens Värld. 

Annons:

Denna helg jobbar personalen på Astrid Lindgrens Värld med tillsättningen av barnskådespelarna till årets säsong. Det rör sig om totalt 30 barnskådespelare som ska tillsättas till olika roller. 

Intresset för att bli barnskådespelare är stort. 80 barn av totalt 250 sökande blev utvalda till lördagens audition. Av de 80 barnen plockar ALV ut 30–40 barn till morgondagens callback plus att det finns barnskådespelare från i fjol som vill fortsätta.  

– Vi hade under gårdagen en återträff med alla barn som jobbade förra säsongen och som vill jobba igen. De har fått anmäla sitt intresse och vi försöker i så stor utsträckning som möjligt återcasta de barn som jobbade förra året. Då uppstår det en del luckor när man till exempel har blivit för lång eller att man känner att man inte vill jobba. Vi har många barn som jobbar i flera år och till slut behöver få ett sommarlov. I dag har vi kallat 80 barn och vi har ungefär en handfull luckor att fylla, säger Johanna Rotebäck. 

"Pirriga och förväntansfulla"

Efter en kort introduktion fick barnen följa med personalen till teaterhuset för att delas in i olika grupper och ha en rolig stund tillsammans. 

– Hälften av gruppen gör rörelse, andra halvan av gruppen delas upp i ytterligare två grupper där några gör teaterlekar och några blir fotograferade, tar sitt längdmått och får sjunga en sång, säger Johanna Rotebäck.

Det gick nästan att ta på stämningen innan det var dags för barnens audition. 

– Jag märker att det betyder mycket för dem. Det är många som är pirriga och förväntansfulla, men det är också roligt med tanke på att det är många som kommer tillbaka och gör auditions igen. Det är barn som vi träffade förra året och som inte fick en roll då men som är här igen.

Det handlar mycket om längd, ålder och energi när ALV ska tillsätta rollerna. 

– Många av våra roller är syskonpar och då måste det passa med en storebror och en lillasyster eller en storasyster och en lillasyster. Om vi rollsätter de som jobbade förra året så har vi kanske fem platser öppna. Vi försöker trycka på att de ska söka igen. Alla 80 barn som vi har valt ut idag ser vi någonting i och de är här av en anledning. 

"Jag älskar teater"

För Leia Langelotz från Åkersberga är det andra gången som hon söker rollen som barnskådespelare på ALV: 

– Jag älskar teater och går på en teaterskola i Åkersberga. Jag har besökt Astrid Lindgrens Värld sedan jag var i mammans mage. Det är jätteroligt att vara här, till och med för mina föräldrar, säger Leia Langelotz. 

Vilken karaktär skulle du vilja spela?

– Jag är nog inte tillräckligt lång för Ronja, men jag skulle vilja spela henne, säger hon. 

Kompisarna Alma Valtenius och Tyra Rundgren var på samma audition. 

– Det var pirrigt och man var lite blyg innan auditionen. Vi fick dansa, spela teater och leka. Det var en rolig stund, säger Alma Valtenius och Tyra Rundgren.

De skulle kunna tänka sig att spela Ida och Madicken på ALV. 

– Det är svårt att gå vidare, men vi hade väldigt roligt, säger Tyra Rundgren.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: