Annons:

Sök

Annons:

  • Hultsfredskillens UF-företag bäst i länet –

    Oishi UF, som drivs av Tuan Ahn Dao, vann kategorin ”Årets affärsidé” på UF-mässan i Kalmar. Foto: Privat

  • Hultsfredskillens UF-företag bäst i länet –

    Tuan Ahn Dao i sin monter på UF-mässan som arrangerades i Kalmar.

  • Hultsfredskillens UF-företag bäst i länet –

Hultsfredskillens UF-företag bäst i länet – "Var i chock"

När årets UF-mässa hölls i Kalmar län vann Tuan Ahn Dao från Hultsfreds gymnasium kategorin ”Årets Affärsidé” med sin idé att göra snacks av fallfrukt.
– Jag var i chock, så jag kunde inte tänka så mycket, säger han.

Annons:

Tuan Ahn Daos företag Oishi UF använder ”fallfrukt”, bland annat äpple och päron som annars hade gått till spillo, som torkas och skivas tunt till välsmakande fruktsnacks.

En affärsidé som inte bara tagits emot väl av juryn på hemmaplan. Tidigare har Oishi UF nominerats som ett av tre UF-företag med chans att ta hem titeln Årets UF-företag på Företagargalan i april.

"Var i chock"

På tisdagen uppmuntrades hans engagemang på nytt i hård konkurrens. När Ung Företagsamhet arrangerade den årliga UF-mässan i Kalmar vann Tuan Ahn Dao kategorin ”Årets affärsidé” och fick motta en check på 1 000 kronor.

– Jag fick berätta om min affärsidé en gång till och vann, berättar han stolt.

Hur kändes det?

– Det kändes mycket bra. Jag var i chock, så jag kunde inte tänka så mycket. Det var mycket bra att vara på mässan, det var en bra erfarenhet som jag kan använda mig av i framtiden.

Hur har försäljningen gått?

– Jag har sålt ganska mycket. Jag ska vilja försöka hitta butiker som vill sälja mina fruktsnacks och jag kan sälja i skolan också, kanske någon vill köpa där.

Hans lärare på Introduktionsprogrammet IMA, Pernilla Karlsson och Anki Ohlsson är riktigt stolta över sin elev.

– Det var så härligt att se hur han bokstavligen sprang upp på scenen och fick sådana ovationer. Alla var så jättepepp och applåderade åt honom, berättar Pernilla Karlsson.

– Han är så väl värd detta, man måste betänka att han bara varit i Sverige i 1,5 år. Så vi undrade lite hur det skulle gå med alla frågor, men han svarade myket bra, tillägger de.

Årets Affärsidé är en tävling som man på Ung Företagsamhet i Kalmar län instiftat för att lyfta elever på introduktionsprogrammen.

– Denna tävling finns därför inte nationellt att tävla i på SM, säger Ella Klintheim, projektledare på Ung Företagsamhet.

I Kalmar län driver just nu 1 059 gymnasieelever UF-företag, det är rekord.

Fakta

Motivering:

Vinnaren i Årets Affärsidé har sett en mäjlighet att ta tillvara på en råvara innan den går till spillo, förädlat den och förpackat den på ett inbjudande sätt.

Vi tror att denna affärsidé kan utvecklas, växa och breda ut sig – som grenarna på ett vackert äppelträd.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: