Annons:

Sök

Annons:

Kommunal mark förvärvas för att möjliggöra större parkering

Ica Nära Krysset i Virserum och dess fastighetsägare Berno Emilsson köper till ett markområde om 708 kvadratmeter för totalt 35 400 kronor. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunal mark förvärvas för att möjliggöra större parkering

Återvinningsstationen i Virserum flyttade från Ica Kryssets parkering till Krokvägen i december. Nu köper fastighetsägaren till en bit mark vid parkeringen till Ica Krysset i Virserum. 

Annons:

Det var i början av december förra året som återvinningsstationen flyttade från Ica Krysset till Krokvägen till följd av att lokalt näringsliv hade visat intresse för att förvärva marken vid Ica. 

Kommunstyrelsens arbetsutskott fattade på tisdagens sammanträde beslut om försäljning av en bit mark vid parkeringen till Ica Krysset i Virserum. 

– Fastighetsägaren Berno Emilsson, som drev butiken en gång på 70-talet och har kvarstått som ägare, köper till ett område på 708 kvadratmeter för totalt 35 400 kronor. Roberth Sundberg är det som driver butiken, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Ica Krysset har, enligt Lars Rosander, tankar på att expandera butiken och behöver tillgång till mer parkeringsyta. 

– Platsen där återvinningsstationen stod tidigare är tänkt att bli framtida parkering. Det är kommunal mark vi säljer till Berno Emilsson och det är ett naturligt köp med tanke på att de behöver mer yta för parkering, säger Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: