Annons:

Sök

Annons:

Chans till tvåsiffriga plusgrader under påskhelgen:

Påskdagen kommer som det ser ut just nu bjuda på tvåsiffriga plusgrader, mycket moln och sol på sina håll. Foto: MostPhotos

Chans till tvåsiffriga plusgrader under påskhelgen: "Mildare väder"

Påskhelgen kommer kanske inte bjuda på särskilt mycket sol. SMHI utlovar i alla fall mildare temperaturer även om det kan förekomma en del regnskurar

Annons:

Måndagen bjöd på ostadigt väder i form av moln, snöbyar och regnskurar samtidigt som luftmassan inte var så varm. Tisdagen fortsätter i samma stil. 

– Det kommer vara fortsatt ganska grått väder och temperatur runt tre-fyra grader i morgon (läs i dag). Det kan även förekomma lättare regnstänk, ganska likt måndagens väder, säger Linnea Rehn Wittskog, meteorolog på SMHI.

Tio grader och sol i morgon

I morgon, onsdag, rör sig varmare luft upp och det blir med stor sannolikhet en hel del sol och omkring tio plusgrader.

– Det ser ut som att det blir en liten förändring fram till onsdag, att molnigheten kommer lätta och att det blir betydligt mildare väder. Då kan vi få temperaturer omkring tio grader och en hel del sol, säger Linnea Rehn Wittskog. 

Det fortsätter att vara ganska milt även under skärtorsdagen när påskhelgen tar sin början. 

– Då kan det kanske bli mellan tio och 15 grader. Lite mer moln drar det in då och det är fortsatt ganska milt. Under onsdag och torsdag kommer vinden tillta så man får räkna med friska vindbyar. 

Natten till långfredagen rör sig regn upp över södra Sverige och följt av mer skurbetonat och lite svalare väder än under torsdagen. 

– På långfredagen ser det väl ut som att det kommer vara runt tio grader, men att det blir mulet och kanske ytterligare lite blåsare. Friska, till kanske tidvis hårda, vindbyar. 

"Får ta det med en nypa salt"

Under natten till påskafton kan ytterligare ett regnområde passera. 

– Beroende på hur snabbt det drar bort kan det dröja kvar lite regn under lördagen. Det ser i nuläget ut som att det kommer vara borta till söndagen. 

Hur blir vädret på påskafton i övrigt?

– Det blir till en början regnigt och det kan klarna upp lite senare under dagen, men det är detaljer som man får ta med en nypa salt. Man får ta detaljer för söndag och måndag senare. Tendensen är åtminstone att det blir betydligt mildare väder framöver.

Vad tror du om vädret mot slutet av påskhelgen och i början av nästa vecka?

– Det ser väl just nu ut som att det fortfarande kommer vara åt det mildare hållet med temperaturer runt tio grader. Om det blir soligt eller mulet är för tidigt att säga något om än, men det ser ut att vara mildare jämfört med vad vi har nu. 

Det blir med stor sannolikhet en påskhelg utan särskilt mycket sol. 

– Man kanske inte ska räkna med att påskhelgen blir så solig, men det blir betydligt mildare väder. Det är en del nederbördsområden som ska passera och det kan dröja kvar en del moln i samband med det. Det kan bli sol, men det beror på hur snart nederbördsområdena drar bort. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: