Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
  • Det är här han gömmer sig – frågan är var symbolen ska ställas

    Hans Karlsson och kollegorna på ÖSK har gett "Wesses" gitarrgubbe lite kärlek och målat upp symbolen för Hultsfred, så den är redo att ställas ut igen. Men var? Foto: Lotta Madestam

  • Det är här han gömmer sig – frågan är var symbolen ska ställas

    Den gitarrspelande gubben plockades bort i samband med VA-saneringen på Norra Oskarsgatan då den stod i vägen. Oroliga röster har höjts för att den är borta för alltid.

Det är här han gömmer sig – frågan är var symbolen ska ställas

Wesses gitarrgubbe är saknad. Dagens Hultsfred har hittat den i ÖSK:s förråd, målad och klar att placeras ut – men var vet man inte riktigt än.
– Jag är mest glad över att någon tar hand om den, säger skaparen Magnus "Wesse" Westrin.

Annons:

I förrådet träffar jag Malin Lockström och Hans Karlsson på Östra Smålands Kommunalteknikförbund som målat den och gjort den fin igen.

– Den är en symbol för Hultsfred. Vi har tagit hand om den och gett den kärlek, säger Malin Lockström när ”gubben” visas upp.

Pappa till verket 

Pappa till gitarrgubben, som är gjord av stålrör och böjar, är Magnus ”Wesse” Westrin, som tror sig ha gjort den någon gång på 90-talet.

– Jag försökte göra en gubbe varje år till denna plats och den sista blev "gitarrgubben". Den byggdes för jag var så glad och stolt över att Hultsfred hade den största och mest omtalade musikfestivalen, säger han.

Är saknad på sin tidigare plats

Nu har den dock saknats på sin tidigare plats vid Sibylla i Hultsfred.

– Den plockades bort i samband med VA-saneringen på Norra Oskarsgatan då den stod i vägen för arbetet, svarar Jens Karlsson, projektchef på mail till Dagens Hultsfted.

Oroliga röster har höjts för att den är borta för alltid, men så är alltså inte fallet.

– Det är dock inte fastställt var den ska stå än, och det finns ingen spikad tidsplan för när den kommer att sättas upp igen, skriver Jens Karlsson.

Hur kommer det bestämmas, får möjligen kommuninvånarna tycka till?

– Dialog har skett och kommer ske med vissa intressegrupper som berörs av platsen som kan vara aktuell samt även konstnären när vi har ett skarpt förslag framme.

Kollegorna har idé på placering

På förrådet har personalen pratat om en tänkbar placering och man är eniga om att den skulle passa i Ikea-rondellen, men sedan är man förstår på det klara med att Trafikverket måste godkänna det i så fall.

– Vi är överens om att den platsen skulle passa, den skulle exponeras mer där, eller i musikparken känner jag spontant, säger Malin Lockström.

Kollegorna har också en annan idé.

– Det vore kul att pynta den efter säsong, eller om Wesse själv skulle vilja komplettera den med något.

Wesse har också sina funderingar kring placering, även om han är mest glad över att någon tar hand om den.

– Typ kanske vid Rockarkivet eller nya resturangen där Stefan, som också har en festivalsjäl, öppnar nytt, eller på Hulingen där ännu en extrem eldsjäl sliter för att hålla musiken i Hultsfred vid liv, blir hans svar.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: