Annons:

Sök

Annons:

STORFÖRETAGET SATSAR 100 MILJONER I KOMMUNEN

Peter Hjalmar är regionchef på Eon. Foto: Pressbild

STORFÖRETAGET SATSAR 100 MILJONER I KOMMUNEN

Storföretaget Eon gör en omfattande investering i Hultsfreds kommun i år. Totalt handlar det om över 100 miljoner kronor. 

Annons:

Investeringen på 106 miljoner kronor handlar om Hultsfreds kommuns elnätsinfrastruktur.

– Vi strävar efter ett kraftfullt och resilient energisystem, som stödjer övergången till fossilfri energi, främjar nya företag och bidrar till kommunens utveckling, Peter Hjalmar, regionchef syd på Eon, i ett pressmeddelande.

Den finansiella satsningen är inriktad på att förbereda elnätet för en framtid där el blir allt viktigare och där beroendet av fossila bränslen minskar.

– Vi ska förbättra kapaciteten för energiöverföring, vilket är avgörande för stadens förmåga att elektrifiera transportflottan, utveckla bostadsbyggandet och främja nya industriprojekt. Dessa investeringar är avgörande för kommunens övergång till en elektrifierad och fossilfri framtid, säger Peter Hjalmar.

Eons största projekt hittills

Mellan 2024 och 2028 planerar bolaget att investera 23 miljarder kronor i elnätet. Det är Eons största investeringsprojekt hittills. 

– De rekordhöga investeringarna är nödvändiga eftersom vi behöver säkerställa en pålitlig elförsörjning samtidigt som vi anpassar oss till den snabbt ökande efterfrågan på el, vilken ställer höga krav på elnätet och hela energisystemet, säger Peter Hjalmar.

Mer information om den här satsningen väntas komma i närtid.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: