Annons:

Sök

Annons:

Alice, 18, tävlar i SM – det gör henne till en bra lastbilschaufför

Alice Karlsson tävlar i Yrkes-SM för lastbilschaufförer, så i veckan åker hon och läraren Robert Rinaldo till Karlstad. Foto: Lotta Madestam

Alice, 18, tävlar i SM – det gör henne till en bra lastbilschaufför

Alice Karlsson, 18 år, från Vena har spännande dagar framför sig, som en av åtta som tävlar i Yrkes-SM för blivande lastbilschaufförer.
– Det känns lite jobbigt, jag vill ju prestera och komma på en bra plats, säger hon.

Annons:

När Yrkes-SM för lastbilschaufförer avgörs i Karlstad mellan tisdag och torsdag representeras SYAB i Hultsfred av Alice Karlsson.

Hon är en av åtta deltagare som går på någon av landets transportutbildningar och gör det här äventyret tillsammans med läraren Robert Rinaldo.

– Vi utsågs till ”Årets Transportskola 2022” och har fått en fribiljett till SM, säger Robert Rinaldo, som snabbt tillägger att man för den skull inte ska förringa Alice Karlssons kunskaper.

– Hon är ett riktigt bra alternativ, en kompetent chaufför att skicka från skolan, tillägger han och ser framför sig att hon kommer prestera bra i tävlingen.

"Jag vill ju prestera"

Själv är hon lite mer försiktig.

– Det känns lite jobbigt, jag vill ju prestera och komma på en bra plats. Alla andra är säkert jätteduktiga. Det har de ju kvitto på, säger hon ödmjukt och syftar på att de kvalat in till tävlingen.

Hur ser du på det här äventyret?

– Det är en merit när jag söker jobb, det är därför jag gör det. Men det ska bli en upplevelse också, vi är ändå bara åtta i Sverige, säger Alice Karlsson som redan har klart med sommarjobb efter studenten.

– Jag ska köra lastmaskin på Ikea Industry under sommaren, sedan är tanken att jag ska köra lastbil några år, sedan ska jag plugga vidare till polis.

Vad skulle du lyfta fram som det roligaste med den här branschen?

– Att få se nya ställen, jag tycker om att köra, man får träffa mycket nytt folk. Det är väldigt socialt.

I morgon måndag bär det av till Karlstad, för att man ska hinna landa innan tävlingen drar i gång.

Vad tror du om förutsättningarna att placera dig bra?

– Jag ställer höga krav på mig själv. Jag tror jag har ganska bra förutsättningar. Bara jag är lugn, så tror jag det kan gå bra.

I egenskap av lärare har Robert Rinaldo ett snabbt svar på frågan vad som gör Alice till en duktig lastbilschaufför.

– Hon är noggrann, korrekt, kommer alltid i tid, slarvar inte och vill alltid prestera. Så hon har alla egenskaper som en chaufför bör och ska ha. Sedan att hon är tjej gör det inte sämre. Tjejer kör generellt lugnare och mer säkert, visar statistiken.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: