Annons:

Sök

Annons:

  • Fått en fantastisk chans att spela på Englands största festival för ny musik

    Filip Olvenius ska, som en av fem svenska artister, spela på The Great Escape Festival i Brighton genom sitt soloprojekt The Indigo Echoes. Ville Pettersson, th, följer med som kompmusiker. Foto: Carolina Olvenius

  • Fått en fantastisk chans att spela på Englands största festival för ny musik

    Filip Olvenius känner nu att han hittat sitt sound och sig själv i musiken. För tillfället jobbar han på sitt debutalbum. Foto: Ville Petterson

Fått en fantastisk chans att spela på Englands största festival för ny musik

Filip Olvenius, 26 år från Hultsfred, har valts ut som en av fem svenska musiker att spela på en stor festival i England, med över 200 artister.
– Det är helt fantastiskt, jag känner mig väldigt tacksam, säger han.

Annons:

När The Great Escape Festival arrangeras i Brighton i mitten av maj har Filip Olvenius fått en unik chans att spela live med sitt soloprojekt The Indigo Echoes.

– Det är en av Englands största festivaler för ny musik. Jag har förstått att det bara är fem artister från Sverige av över 200 artister, så det är kul, säger han.

Hade ögonen på sig

Filip Olvenius tog inte själv steget till att skicka in en ansökan, utan det fanns en annan person som hade ögonen på honom.

– Bosse Nikolausson från Talentcoach skickade in fem artister, som han tyckte skulle passa på festivalen, och jag var den som fick möjligheten.

Hur ser du på att du fått den chansen?

– Det är helt fantastiskt, jag känner mig väldigt tacksam för det. Jag har så klart jobbat hårt för att komma hit, men det känns stort. Bara hela grejen att få flyga i väg för en spelning är stort i sig. Det är en dröm för mig.

Första spelningen utomlands

Det här är Filip Olvenius första seriösa gig utomlands. Han spelade en del i London, under tiden han studerade där 2019-2022, men det här är på en helt annan nivå.

– Jag trodde verkligen inte jag skulle flyga tillbaka till England och Brighton i år, framför allt inte för att spela. Det känns oerhört kul att komma tillbaka, säger Filip som tar med sig gitarristen Ville Pettersson, även han Hultsfred, som kompmusiker.

– Han har jag spelat med i alla år. Vi startade ett band ihop redan när vi var tolv år tror jag, så det känns jättefint att vi får göra det här tillsammans, vi har alltid följt varandra. Så det känns både tryggt att ha honom med sig och roligt att få göra det här tillsammans.

Hur skulle du själv säga att du utvecklats som soloartist sedan starten?

– Jag känner väl först nu att jag hittat mitt sound och mig själv i musiken. På den senaste låten jag släppte, Where Do We Go kände jag ändå att jag hittat rätt. Nu håller jag på och jobbar på mitt debutalbum, så jag har väl utvecklats något enormt egentligen, men det har varit en lång väg, säger Filip Olvenius som släpper den första singeln från albumet den 3 maj.

Vad kan det här komma att betyda för dig som soloartist?

– Jag tror att det kan leda till andra saker i framtiden, för det kommer vara mycket branschfolk på festivalen, allt från manager till agenter, så förhoppningsvis kan jag få mer kontakter. Sedan säger jag inte att den här spelningen kommer öppna upp alla dörrar, men det är verkligen en bit på väg.

Filip Olvenius har två spelningar på festivalen, en ute på torget Jubilee Square den 16 maj och en på Three Wise Cats dagen efter.

– Jag har ungefär 30 minuter per spelning, så det blir väl runt sju låtar på varje ställe.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: