Annons:

Sök

Annons:

Kommunal anläggning förses med ännu fler duschbås

Barn- och utbildningsnämnden beslutar att tolv nya duschbås ska byggas i Hagadal sim- och sporthall. Foto: MostPhotos

Kommunal anläggning förses med ännu fler duschbås

Det har redan byggts duschbås i omklädningsrum i Hagadals sim- och sporthall. Nu har barn- och utbildningsnämnden fattat beslut om byggnation av ytterligare tolv duschbås. 

Annons:

Behov och önskemål om duschbås i omklädningsrummen har framkommit i samband med de senaste årens arbetsmiljöronder.

Det gjordes en undersökning om varför så få ungdomar väljer att duscha efter idrottslektionerna och sammanfattningen visade att det handlar om känslan av otrygghet. 

Hösten 2023 försågs Hagadals fyra duschbås med dörrar och Hultsfreds Bostäder fick i uppdrag att ta fram en offert för att göra ytterligare duschbås på Hagadal. 

– Den här frågan har varit uppe under ett par års tid. Förra gången fattades det beslut om man skulle göra ett duschbås i varje duschrum. Sedan kom det ett uppdrag om att utreda om man kan göra fler duschbås, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars. 

På barn- och utbildningsnämndens sammanträde i april fattades beslut om att bygga tolv nya duschbås i Hagadals sim- och sporthall. Det kommer bli fyra duschbås i varje omklädningsrum, sammanlagt 16 duschbås. Arbetet kommer utföras under det här året och kostnaden för ytterligare tolv duschbås är 100 000 kronor. 

– Det är fyra omklädningsrum och det blir fyra duschbås till varje omklädningsrum. Det blir en förbättring och det har varit ett önskemål från framför allt eleverna på högstadiet men även gymnasiet, säger Martin Snickars.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: