Annons:

Sök

Annons:

  • Första spadtaget för ny brandstation – ska stå klar tidigare än beräknat

    Första spadtagen togs av Tomas Söreling, tidigare oppositionsråd, Magnus Jälminger, fastighetschef Novum Samhällsfastigheter, Lars Rosander, kommunalråd, Joel Tovstedt, Dynacon, och Kaj Lund som representerade räddningstjänsten. Foto: Lotta Madestam

  • Första spadtaget för ny brandstation – ska stå klar tidigare än beräknat

    Flera små spadtag och vid sidan av togs de stora med grävskopan. Nästa sommar ska den nya brandstationen i Rosenfors stå klar.

Första spadtaget för ny brandstation – ska stå klar tidigare än beräknat

Första spadtaget för en ny brandstation i Rosenfors är taget. Bygget har kommit igång tidigare än beräknat.
– Stationen blir därför klar tidigare än vi tänkte från början, säger Martin Andersson, produktutvecklingschef för Novum Samhällsfastigheter som bygger och hyr ut brandstationen till Hultsfreds kommun.

Annons:

På onsdagen var han på plats för att ta det första spadtaget tillsammans med en kollega, representanter från kommunen och Dynacon som fått i uppdrag att bygga stationen.

– Totalt kommer byggnationen sysselsätta 10-15 personer i snitt, varav tre är våra egna byggjobbare som bor i Hultsfred, sa platschef Joel Tovstedt, som håller i byggprojektet för Dynacons räkning.

”Alltid speciellt med första spadtag”

Det var en glädjens dag när första spadtaget togs. Det är något man längtat efter.

– Det är alltid roligt att kunna ta de här första spadtagen, men det som är ännu roligare är att klippa bandet sedan när det är klart, sa kommunalrådet Lars Rosander (C).

Ett spadtag togs också av tidigare oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

– Jag fick en inbjudan speciellt, det var snällt, eftersom jag varit med från början och kämpat för det här. Är det något jag brunnit för så är det detta, sa han för att göra en koppling till verksamheten.

Färdig tidigare än tänkt

Brandstationen beräknas vara klar sommaren 2025. Det är något tidigare än vad som var tänkt från början när man siktade på hösten.

– Hultsfreds kommun har hanterat allt fram till nu väldigt smidigt, det har påverkat till viss del, säger Martin Andersson. Men också det att Dynacon har varit med oss genom hela resan, vilket gjorde att vi ”började bygga” redan under upphandlingstiden. Allt det har lett till en smidig projektering, som i sin tur lett till en tidigare byggstart.

Tittat på olika placeringar

Lars Rosander vittnade annars om en ganska lång och delvis krokig väg fram till byggstarten.

– Det har varit många diskussioner hur det skulle se ut och i vilken form det skulle ske, vi kommer ju inte äga fastigheten utan hyra den. Och framför allt har vi tittat på olika placeringar i Rosenfors, bland annat där Medborgarhuset låg. Här tror vi det blir bäst logistik, sa Lars Rosander (C), kommunalråd.

Hur känner du nu när du står på platsen?

– Det är nu det händer, man ser att det sker saker på plats. Vi får en ny, modern brandstation som fyller alla de krav som ställs, vi får en lokal för utbildningar och annat och vi tror att det kommer underlätta rekryteringsprocessen med en station i Rosenfors, istället för en i Målilla och en i Mörlunda.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: