Annons:

Sök

Annons:

Siffrorna är här – så blev maj månad för ALV och Näs

Astrid Lindgrens Värld kan summera en stark maj månad. Foto: MostPhotos

Siffrorna är här – så blev maj månad för ALV och Näs

Maj är förbi – och turisterna är här. Årets första månad för Astrid Lindgrens Värld kan läggas till handlingarna.
– Det har varit jättebra på alla sätt och vis, säger vd Joacim Johansson.

Annons:

På Norges nationaldag, den 17 maj, öppnade Astrid Lindgrens Värld för säsongen. Det blev cirka två veckor öppet i maj månad och nu kan vi summera hur den första månaden som parken hade öppet 2024 blev. 

Ifjol, när Kristi himmelsfärdshelgen låg mycket senare än i år, kom 34 600 besökare till parken. Årets maj landade på 33 500 besökare på ALV.

– Det har varit en jättebra maj på alla sätt och vis. Vi når inte fjolårssiffrorna riktigt, men då hade vi Kristi himmelsfärdshelgen också. Vi tycker absolut att det här är en bra siffra och svaret till att vi inte slår fjolåret ligger nog i Kristi himmelsfärdshelgen. Den hade vi med ifjol, så vi är väldigt nöjda, säger Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld.

Målbilden var satt betydligt lägre.

– Vår målbild var 27 000 besökare, så det slår vi ganska rejält.

Vad ser du för förklaringar?

– Vädermässigt har det varit fint och bra för oss. Jag har också en känsla av att det är mycket internationella gäster allaredan. Det är lättare att höra det tyska språket tydligare när det är mellan 3-4 000 gäster i parken jämfört med när det är 8 000 gäster i parken. Men jag upplever ute på stan också att det är mycket inernationella gäster. 

Vill ha "svensk sommar"

Juni gör nu sitt intåg med allt vad det innebär. ALV:s förväntningar och förhoppningar är stora.

– Man ska inte klaga på vädret, men tittar vi på lördag och söndag har det varit lite för varmt. När det är mellan 27 och 28 grader så tappar vi 500 till 1 000 gäster för att det är för varmt. Så vi hoppas på en juni med 20-22 grader och riktig svensk sommar. Då mår vi som bäst. 

Hur ser det ut beläggningsmässigt?

– Det ser bra ut. Vi har en långhelg som kommer nu, åtminstone mänga klämmer fredagen, och vi har sedan länge haft fullbokat i vårt gästboende. Vi har stora förhoppningar om en bra nationaldagshelg. Nu skruvar vi upp lite för varje dag som går och antalet gäster ökar successivt hela tiden. 

Så ser det ut på Näs

Nöjdheten kring besöket i parken har också fått en flygande start. 

– Man trivs väldigt bra och upplevelsen har varit väldigt bra – tack vare alla goda medarbetare. Jag tror aldrig att vi har legat så här högt i nöjdhetsindex tidigare. Nu blickar vi framåt och ser fram emot att öppna den nya restaurangen runt midsommar. 

Astrid Lindgrens Näs, som hade öppet sex dagar i april och därefter stora delar av maj månad, har hittills haft 3 300 besökare. Det är marginellt mer än målbilden.  

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: