Annons:

Sök

Annons:

Nu återupptas färdtjänsten – då går det att boka resor

Nu återupptas färdtjänsten stegvis i länet. Foto: KLT/Pressbild

Nu återupptas färdtjänsten – då går det att boka resor

Efter explosionerna har både närtrafiken och färdtjänsten påverkats kraftigt i länet. Nu återupptas färdtjänsten i hela länet stegvis. 

Annons:

Efter gasbussincidenterna i Nybro har Kalmar länstrafik, KLT, arbetat efter en prioriteringsordning där sjukresor, dialyspatienter, akuta färdtjänstresor och skolskjuts för elever med anpassad skolgång går först. Detta för att hantera den brist på fordon som uppstod till följd av explosionerna.

"Denna prioritering kommer att gälla då det finns begränsade fordonsresurser", skriver KLT i ett pressmeddelande.

Från och med lördag den 8 juni öppnar KLT upp färdtjänsten successivt i hela Kalmar län men med begränsad kapacitet. Beställningarna kan göras från fredagen den 7 juni. Det innebär att färdtjänsten går att boka för resa helgerna den 8-9 juni samt 15-16 juni. 

Mellan den 10 och 14 juni kommer färdtjänsten att vara begränsad för resor mellan 09.30 och 13.00 samt efter 16.00. 

"Bokning av färdtjänsten ska göras senast 16:00 dagen innan avresa. Den stegvisa öppningen av färdtjänsten sträcker sig fram till och med den 16 juni. Kalmar länstrafik arbetar parallellt för en lösning som kan sträcka sig över sommaren", skriver man i pressmeddelandet. 

Närtrafiken igång i morgon

– Vi är glada över att kunna återuppta färdtjänsten successivt i hela Kalmar län. Just nu fokuserar vi på att hitta långsiktiga lösningar för både färdtjänsten och närtrafiken, men vi återkommer med en uppdaterad prognos när det är möjligt, säger trafikdirektören Mattias Ask.

I morgon onsdag den 5 juni öppnar KLT gradvis upp närtrafiken i delar av länet men med begränsad kapacitet. Det innebär att närtrafiken körs en tur in och en tur tillbaka vissa dagar på orter där KLT har möjlighet till att använda andra fordon som finns tillgängliga. 

Resorna kommer att kunna sökas i reseplaneraren från och med den 4 juni. Öppningen av närtrafiken sträcker sig fram till och med sommarlovet den 14 juni. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: