Annons:

Sök

Annons:

 • Ännu ett steg i satsningen på äldre –

  Lars Rosander och Per-Inge Pettersson gläds över att satsningen på kommunens särskilda boenden har gjorts i god tid tills kulmen nås 2026. Foto: Lotta Madestam

 • Ännu ett steg i satsningen på äldre –

  Aspedalsgatan är nu kommunens största särskilda boende, tätt följt av Vetlandavägen i Målilla.

 • Ännu ett steg i satsningen på äldre –

  Lägenheterna har utökats från 36 till 57. Tidigare i dag var det invigning.

 • Ännu ett steg i satsningen på äldre –

  Flera av de boende lyfte fram uteplatsen på baksidan som en av de bästa och mest uppskattade delarna.

Ännu ett steg i satsningen på äldre – "Många sneglar avundsjukt på oss"

Det gjordes en satsning på kommunens särskilda boenden i precis rätt tid. När kulmen nås 2026 ska behovet av lägenheter kunna tillgodoses.
– Många kommuner sneglar avundsjukt på oss, säger Per-Inge Pettersson, (C) socialnämndens ordförande.

Annons:

Nu är ytterligare en satsning klar, på tisdagen invigdes särskilda boendet Aspedalsgatan 24 i Hultsfred.

Det är kommunens största boende när antalet lägenheter utökats från 36 till 57, samtidigt som alla är större och mer ändamålsenliga med bland annat tvättmaskin.

– När vi är klara med den här satsningen kommer alla lägenheter vara 30 kvadratmeter, säger Per-Inge Pettersson.

Flyttrockad börjar i morgon

Vid invigningen underströk Per-Inge Pettersson i sitt tal att satsningen på Aspedalsgatan blev precis som man önskade, innan han utbringade ett fyrfaldigt leve.

Nu väntar en flyttrockad. Redan under onsdag och torsdag flyttas boende från Knektagården till Aspedalsgatan och i september förväntas boende flyttas från Lundagården i Mörlunda, inför att den ombyggnationen ska gå i gång.

– Beslut om den investeringen tas i fullmäktige på måndag, säger Lars Rosander, (C) kommunstyrelsens ordförande, tillika ordförande i Hultsfred Trygga Hem, det vill säga den kooperativa hyresrättsförening som Hultsfreds kommun bildat tillsammans med Riksbyggen.

21 fler än tidigare

Sedan återstår bara boendet i Vena. Det rör sig om en lite mindre investering som projekteras nu.

– Det boendet renoverades senast och där är rummen redan större, säger Per-Inge Pettersson.

När satsningen på kommunens särskilda boenden är helt genomförd finns det totalt 163 lägenheter, 21 fler än när man inledde. 18 i Virserum och Mörlunda, 20 i Vena, 50 i Målilla och 57 i Hultsfred.

Ska täcka behovet

Det gläder både Per-Inge Pettersson och Lars Rosander som inte nog kan understryka sin lättnad över att fullmäktige klubbade igenom ett beslut för länge sedan att bygga ut antalet platser.

– Med den här dimensioneringen vi har ska det täcka behovet enligt prognosen, när kulmen för 85+ nås 2026, säger Lars Rosander.

– Det ligger rätt exakt i tid för när vi beräknas vara klara med alla satsningar. Jag träffar kommuner som är nervösa nu, det är ju lätt att räkna på hur många äldre man kommer ha och har man inte börjat nu, då blir det stressigt. Det är många kommuner som sneglar avundsjukt på oss, tillägger Per-Inge Pettersson.

Totalt 330 miljoner kronor

Hultsfred Trygga Hem beräknas investera totalt 330 miljoner kronor på om- och tillbyggnationerna från Målilla och framåt. Virserum byggdes om innan föreningen bildades.

– Sedan vad det blir i slutänden får vi se. Det som är glädjande är att av alla byggnationer vi gjort hittills är att flera lagt anbud, så vi har fått ut så mycket som möjligt för pengarna. Det är guld värt, säger Per-Inge Pettersson.

 

Här kan du läsa om invigningen tidigare i dag.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: