Annons:

Sök

Annons:

Förening lyfter fram ortsbor värda att hylla –

Christer Adolfsson är ordförande i hembygdsföreningen som utsett Årets Mörlundabo och en mottagare av deras ungdomsstipendium. Foto: Lotta Madestam

Förening lyfter fram ortsbor värda att hylla – "Får mycket uppmärksamhet"

Hyllningar återuppstår efter att ha legat vilande några år. Hembygdsföreningen kommer uppmuntra Mörlundabor i samband med Mörlundadagen.

Per-Inge Pettersson har fått det, Thommie Sundberg och Peo Oskarsson likaså och flerbarnsmamman Pernilla Adolfsson. Alla är de exempel på personer som Mörlunda-Tveta Hembygdsförening hyllat med priset Årets Mörlundabo.

Det är några år sedan, men snart dags för comeback kan man säga.

I samband med Mörlundadagen kommer föreningen att dela ut det priset och sitt Ungdomsstipendium. Det är också några år sedan, senast var 2019 när musikern John Edfeldt fick det.

– Vi har inte haft några sökande, vilket jag kan tycka är lite märkligt, så det har hängt på det att stipendiet inte delats ut på några år, säger ordförande Christer Adolfsson. 

Det har ni haft i år?

– Ja, vi annonserade om det på vår hemsida i höstas som ledde till att vi fick in kandidater.  Årets Mörlundabo är också fritt att föreslå eller så kan styrelsen själv ta ett beslut.

”Får mycket uppmärksamhet”

Tidigare har stipendiet och Årets Mörlundabo delats ut i samband med föreningens söndagscaféer på Blåbärskullen. Den här gången blir det under premiären av Mörlundadagen den 17 augusti.

 – Vi tror att Mörlundadagen kommer få mycket uppmärksamhet. Många kommer besöka dagen, så utdelningen får mycket uppmärksamhet jämfört med om vi skulle göra det när vi själva har en aktivitet på kullen, säger Christer Adolfsson, som förstås vill hålla det hemligt vilka två personer som kommer hyllas.

Vad tänker du kring att stipendiet och priset ska delas ut igen?

– Jag tycker det är trevligt att vi får ha den här traditionen, att vi håller den vid liv. Det är två värdiga kandidater vi kommer lyfta fram, det tycker jag absolut, säger Christer Adolfsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

MEST KOMMENTERAT

Annons:

Annons: