Annons:

Sök

Annons:

Skyddsjakt på skadegörande varg stoppad efter överklagande

Länsstyrelsen i Kalmar län beslutade om skyddsjakt på en skadegörande vandringsvarg i Kalmar län. Nu är jakten stoppad efter överklagande. Foto: MostPhotos

Skyddsjakt på skadegörande varg stoppad efter överklagande

Länsstyrelsen Kalmar län fattade beslut om skyddsjakt på en skadegörande vandringsvarg i Kalmar län förra veckan. Nu har förvaltningsrätten stoppat skyddsjakten med anledning av ett överklagande.  

Annons:

Det är under den senaste månaden som två vargangrepp har skett på får i Västerviks kommun. Angreppen i Västerviks kommun började den 6 juni vid Hallingeberg och fortsatte lite drygt en mil längre åt nordväst vid Odensvi den 14 juni.

Länsstyrelsen i Kalmar län beslutade förra onsdagen om skyddsjakt efter en skadegörande vandringsvarg i Kalmar län och beslutet gällde till och med den 31 augusti 2024. Att tillåta skyddsjakt på en vandringsvarg påverkar inte vargstammens gynnsamma bevarandestatus nationellt eller i Kalmar län, enligt Länsstyrelsen Kalmar län. 

Förvaltningsrätten har nu stoppat skyddsjakten i väntan på slutgiltigt avgörande av föreningen Nordulvs överklagande.

"Länsstyrelsen bedömde att fastställda riktlinjer för skyddsjakt på vandringsvarg var uppfyllda och att det inte finns någon annan lämplig lösning än skyddsjakt", säger enhetschef Fredrik Ustrup i ett pressmeddelande. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: