Annons:

Sök

Annons:

  • Äventyr för barn i alla åldrar –

    Från ko- och älgsafari till vilda västernäventyr och trivsam resa med traktor och vagn. Sommarlovets början har bjudit några äventyrliga dagar för alla barn i pastoratet. Foto: Privat

  • Äventyr för barn i alla åldrar –
  • Äventyr för barn i alla åldrar –
  • Äventyr för barn i alla åldrar –
  • Äventyr för barn i alla åldrar –
  • Äventyr för barn i alla åldrar –
  • Äventyr för barn i alla åldrar –
  • Äventyr för barn i alla åldrar –
  • Äventyr för barn i alla åldrar –

    Frida Rahmic, Cicci Stenfeldt Johansson, Marijana Lipic och Weronica Swensson, saknas på bild, har planerat och ansvarat för sommaraktiviteterna.

Äventyr för barn i alla åldrar – "Vissa barn får aldrig åka på semester"

Sommarlovets början har bjudit några äventyrliga dagar för alla barn i pastoratet.
– Vissa barn får aldrig åka på semester eller utflykt under sommarlovet. Då vill vi ”hoppa in” och göra det för barnen, säger barnledare Frida Rahmic.

Som en start på ledigheten har pastoratet bjudit in precis alla barn till sommaraktiviteter där det funnits något för alla åldrar. Allt ifrån små barn i föräldrars sällskap till juniorbarn. 

– Det är vi barnledare som planerat och förberett aktiviteterna under våren. Det tar mer tid än man tror, men det är så kul att få genomföra det här för så många barn och se deras glädje, säger Frida Rahmic som fört dagbok kan man säga, för att delar med sig av allt roligt man gjort tillsammans.

Från hage till drickfärdig mjölk

Hämtat från dagboken: Först ut var Kosafari i Tigerstad där Karina och Rune Emstrand visade oss runt på deras familjegård, "Från hage till drickfärdig mjölk”.

Vi hämtade korna i hagen, matade och fick se på när kossorna mjölkades. Till sist fick vi bulle och mjölk som vi fikade på i ladugården. På gården fanns även höns, kaniner och lamm.

Kalles lek & lattjo var näst ut. Där var barn från 0- 9 år inbjudna. De allra yngsta hade med sig sina föräldrar. Vi käkade pannkakor och hamburgare med pommes. En hel förmiddag med lek och bus och bara glada miner. Ett gäng på över 60 personer blev vi denna dag. 

Boda Borg och Virum älgpark

Vi åkte med ett gäng på 34 juniorbarn till Boda Borg där barnen delades upp i grupper och fick kämpa tillsammans som ett lag i questarna. Paus för lunch som bestod av tacobuffé innan äventyret fortsatte. Glass innan hemfärd.

Barn från 0 år till åk 6 men även föräldrar till de yngsta barnen var med på resan till Virum älgpark. Närmare 70 personer hade vi med oss och bjöd alla på inträde och lunch som bestod av pannkakor sylt och grädde. Vi gick tipspromenad och därefter åkte vi på älgsafarin där vi fick mata älgarna och fick berättat för oss om älgarna.

Traktor och vagn hem från sjön

20 barn deltog i vårt miniläger i Lönneberga. Vi träffades på onsdagen då började vi med en lära-känna-lek innan det var dags att gå hela vägen till sjön Linden och bada.

Vi badade och käkade mellanmål vid sjön. Vi hade ordnat så att Hans Edvinsson kom och hämtade oss med traktor och vagn, så vi slapp gå tillbaka och bli varma igen.

Väl tillbaka vid församlingshemmet så hängde vi upp badkläderna för att sedan göra våra egna t-shirts. Alla fick en vit t-shirt och textilpennor, för att skapa sin egen personliga t-shirt. Mycket uppskattat. 

I år valde vi att inte äta tacos, som vi alltid annars brukar ha på läger. Vi valde att anlita Caroline & Mathias på Lönnebergas Matverksta by JP Family burger crew så de fixade vår kvällsmat.

Fångarna på fortet

Stort för barnen att få gå å hämta hamburgare, pommes och läsk i foodtrucken. Efter det blev det många lekar i ”Fångarna på fortet” som exempelvis spika i spik, smälla ballonger, plocka plastkorkar i en hink med vatten, lösa gåtor hos ”Kapten kaboom” uppe i kyrktornet och gissa läskiga saker i en låda.

Klockan blev mycket och barnen fick bädda upp och hitta sin plats i församlingshemmets stora sal. Mys och godis innan det var dags att sova. 

”Du vet väl om att du är värdefull”

Kl. 08.00 serverades frukost, där efter lite fritt innan vi avslutade hela lägret med en andakt i Lönneberga kyrka, där Cicci Stenfeldt Johansson pratade om hur värdefulla alla är.

Vi sjöng psalmen ”Du vet väl om att du är värdefull” och alla barn fick med sig ett örngott där det stod ” Du är värdefull”. Innan alla åkte hem åt vi glass.

Alla fick följa med

Aktiviteterna avslutades med High Chaparral, som blev en dag full av guldvaskning, tågresan till Old Mexiko, olika shower och massor med spännande och lite läskiga grejer.

Alla barn och ledare fick en cowboyhatt av pastoratet precis i början av dagen. Glass innan hemfärd. Denna dag var vi 34 barn och 7 ledare.

– Tanken var att bara ta med 20 barn, men eftersom vi har så många fler barn i grupperna i år och barn sattes på kölista, så kände vi att vi ville ta in mer personal, så alla barn fick följa med, säger Frida Rahmic som planerat och ansvarat för allt tillsammans med Cicci Stenfeldt Johansson, Marijana Lipic och Weronica Swensson.

”Ska satsa på barn och ungdomar”

Under några av aktiviteterna har man tagit in extraresurser, Elina Löfkvist och Ida Lipic, timvikarie,  Emme Davidsson, diakon, samt Ola Sandberg och Anita Rudvall, församlingsherde.

– Vi i pastoratet ska satsa på barn och ungdomar, så står det i församlingsinstruktionen. Vissa barn får aldrig åka på semester eller utflykt under sommarlovet. Då vill vi ”hoppa in” och göra det för barnen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

MEST KOMMENTERAT

Annons:

Annons: