Annons:

Sök

Annons:

Ungdomar hoppas ge politiker en tankeställare – se deras film här

Saranda Mahmutaj, Seham Takrori, Youssef Saloum och Adrian Shaljani har i sitt sommarjobb som kommunutvecklare gjort en film som de hoppas ska ge politikerna en tankeställare. Foto: Privat

Ungdomar hoppas ge politiker en tankeställare – se deras film här

Fyra ungdomar har gjort en film om beslutet att inte ge alla ungdomar "sommarlovsbiljetter”. Den hoppas man ska påverka politikerna att ta ett annat beslut nästa år.
– Vi hoppas politikerna får en tankeställare, säger Youssef Saloum.

Annons:

Youssef Saloum, Saranda Mahmutaj, Adrian Shaljani och Seham Takrori har haft som sitt feriearbete att jobba som unga kommunutvecklare.

– Att vara ung kommunutvecklare är olika från år till år. Antingen kan man få ett uppdrag från kommunen eller så väljer man ett eget ämne, berättar Susanne Svenson, fritidssekreterare.

Fick göra sina röster hörda

I år fick ungdomarna i uppdrag att göra en informationsfilm om Lupp som ska visas för åk 8, inför enkätundersökningen som görs i höst. De valde också att göra en film om att inte alla ungdomar fick erbjudande om sommarlovsbiljetter. I filmen intervjuas både unga och politiker.

– Att få göra vår röst hörd och att få lyssna på ungas tankar och åsikter var det bästa med sommarjobbet, säger Seranda Mahmutaj.

Varför valde ni att göra film om sommarlovsbiljetter?

– Som beslutet blev så blir det inte på lika villkor för ungdomar. Det gynnar bara dem som fick ett anställningsavtal, säger Adrian Shaljani.

Nu hoppas alla att filmen ska bidra till att politikerna får sig en tankeställare tills nästa år.

I uppdraget, som sträcker sig över 90 timmar, har ungdomarna fått en liten barnkonventionsutbildning, film- och redigeringsutbildning och en dialogdag med kommunförbundet.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: