Annons:

Sök

Annons:

Restaurangen omnämnd i folkkära artistens bok: ”Jättehäftigt”

Hos Annika har blivit omnämnd i längre stycken i Lars Winnerbäcks bok. Foto: Lotta Madestam/Bildbyrån.

Restaurangen omnämnd i folkkära artistens bok: ”Jättehäftigt”

I höstas gästade Lars Winnerbäck och hans band Hos Annika. Nyligen släpptes en bok, i form av ett reportage och porträtt av artisten, där Hultsfredsrestaurangen är med på flera sidor.
– Det är jättehäftigt, säger Annika Stagård som inte hade någon aning om att hon var med i boken. 

Annons:

I början av sommaren släppte journalisten Fredrik Emdén en bok, där läsaren får följa med Lars Winnerbäck och hans band under Sverigeturnén hösten 2023. Mitt bland alla repetitioner och spelningar gjordes ett stopp Hos Annika i Hultsfred, vilket tillägnades två hela sidor i boken.  

Annika Stagård fick nyligen veta om omnämnandet från en vän och tycker att det är superkul.  

– Det är jättehäftigt! Jag hade ingen aning om att jag var med i hans bok. Det är inte bara så att det omnämns, utan det står verkligen om när de var här och vad de åt och vad vi pratade om, säger hon och tillägger:

– Så nu måste jag köpa boken och läsa den på riktigt, jag har bara sett de här två sidorna.

”De var supertrevliga”

Annika Stagård fick ett meddelande kvällen innan om hon kunde servera lunch till ett sällskap dagen därpå, trots att premiären inte ens hade varit. Hon tackade ja och det visade sig vara Lars Winnerbäcks turnégäng. 

– Det är klart att det var en jättehäftig start på nyöppningen att få börja med dem. Sen är alla gäster lika viktiga, men det är spännande när det kommer människor som man ser i större sammanhang. 

– De var supertrevliga, men de var trötta och bakis efter premiären. För dem var det säkert skönt att få en restaurang som inte var öppen för allmänheten. 

Livfull illustration av Hultsfred

På sidorna i Emdéns bok illustreras upplevelsen av att svänga in i lilla Hultsfred, och hur vägarna gick förbi området där Hultsfredsfestivalen ägde rum – som Lars Winnerbäck spelat på många gånger. 

Det ges en livfull beskrivning av hur gästerna anländer till Hos Annika och får sin mat uppdukad. Winnerbäck och hans fru senare får en visning av lokalen, som ska bli en konsertlokal. I boken står Annikas ord:

”Om ni vill komma hit och spela i någon konstellation så är det bara att höra av sig.”

När gästerna lämnar för att åka vidare till Kalmar säger Lars Winnerbäck:

”Lycka till med premiären.”

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: