Annons:

Sök

Annons:

Helt ny pubdel skapas i ishallen – utökar med plats för 100 personer

Andreas Zukiewicz är klubbchef i Vimmerby Hockey. Han hoppas att den nya pubdelen blir ett lyft. Foto: Ossian Mathiasson

Helt ny pubdel skapas i ishallen – utökar med plats för 100 personer

Vimmerby Hockey har gått upp i Hockeyallsvenskan. Just nu pågår ombyggnationer av ishallen för att göra den redo för spel högre upp. Något som kanske gläder fansen är att det blir en helt ny pubdel på "hyllan" som byggs ut ordentligt.
– Jag tror och hoppas att det blir en riktigt bra nätverksplats, säger klubbchefen Andreas Zukiewicz.

Annons:

Det är mycket nyheter kring Vimmerby Hockey den här sommaren. Nyligen stod det klart att arenan får ett nytt namn kommande säsong – VBO Arena – och nu kan vi berätta om en stor satsning på "Tigerpuben". 

Puben som finns på nedre plan kommer finnas kvar, men därutöver byggs nu också en ny pub på övre plan (före detta hyllan) med plats för supportrar. Den nya pubdelen kräver också medlemskap, men här finns möjlighet att se hela matchen utan att gå ut i arenan igen. 

– Det kommer bli lite större på "hyllan" till följd av ombyggnationen. Vi flyttar ned kansliet ned till nedervåningen och då frigörs den del på "hyllan" som varit kansli tidigare. Vi har rivit ut alla innerväggar där uppe och öppnat upp. Vi skapar även ett litet kök där, berättar klubbchefen Andreas Zukiewicz. 

Tidigare har 50 personer varit taket på "hyllan". I och med den nya puben blir det betydligt fler.

– Vi har fått klartecken från brandskyddet att ha 150 personer där uppe med ombyggnationerna vi gör. Det kommer även bli ytterligare en nödutgång där uppe. Vi får se exakt vad som är praktiskt hållbart där uppe, men vi kommer fortsätta med samma koncept som tidigare med att man kan boka matplatser och så. Skillnaden nu blir den här pubdelen där man kan befinna sig hela matchen och stå och njuta av hockey samtidigt som man avnjuter en öl om man vill.

"Bra nätverksplats"

Andreas Zukiewicz hoppas att intresset ska vara stort för att skaffa medlemskap.

– Jag vet inte exakt hur många medlemskap som är sålda, men jag tror att det kommer vara bra intresse. Jag både hoppas och tror att det blir en riktigt bra nätverksplats där man kan knyta kontakter och tjata med folk. Jag hoppas att många väljer det här alternativet. 

Hur ligger ni till med den nya puben?

– Med den delen ligger vi bra till. Vi håller på med att spackla och måla och det ska vara färdigt till seriepremiären. Det kan hinna bli färdigt till någon av träningsmatcherna, men det viktigaste datumet är 20 september.

Hur går byggnationen annars?

– Just nu är jag inte så uppdaterad, det är kommunen som håller i den biten. Men det ska vara klart i tid har vi fått till oss och vi förutsätter att det blir så. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: