Annons:

Sök

Annons:

Ja till ny jämställdhetsstrategi i länet – SD var emot

i veckan klubbade regionala utvecklingsnämnden igenom en ny jämställdhetsstrategi för länet, som ska sträcka sig till 2027. SD var emot strategin.  

Annons:

Den nya strategin "Ett jämställt Kalmar län – en regional strategi 2024-2027" har tagits fram av Länsstyrelsen Kalmar län i samverkan med Region Kalmar län, Kommunförbundet Kalmar län, myndigheter och kommunen.

Arbetet i strategin utgår från sex övergripande nationella jämställdhetspolitiska mål. Dessutom finns ett regionalt delmål samt fem fokusområden som är kopplade till länets utmaningar. 

De prioriterade fokusområdena i Kalmar län är följande:

* Ekonomisk jämställdhet och jämställd arbetsmarknad.

* Jämställdhet och jämlikhet inom civil beredskap.

* Utrikesfödda kvinnors etablering på arbetsmarknaden.

* Jämställd hälsa.

* Bekämpa och förebygga män och pojkars våld mot kvinnor och flickor.

"Ingenting med det att göra"

Det regionala delmålet handlar om att verksamheter i länet ska bedriva ett systematiskt arbete med jämställdhetsintegrering. Strategin, som regionala utvecklingsnämnden klubbade igenom, ska nu upp till regionstyrelsen för beslut.

Sverigedemokraterna var allt annat än överens med den styrande SCV-majoriteten. SD i länet ställde sig inte bakom strategin. 

– Påbud om tvingad kvotering är ett bevis på att samhället är allt annat än jämställt. Politiken har absolut ingenting att göra med vem som gör vad i hemmet. Politikens uppgift är att ge förutsättningar för att man ska kunna bestämma det själv, säger Janita Kirchberg (SD) i ett uttalande.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: