Annons:

Sök
  • Konkurrent blev hennes partner – Iselin tävlar vidare för att utvecklas

    Iselin Bråten Latif tävlade i par med Virginia Videholm, tv, när Floramästerskapen avgjordes i helgen. Ett av uppdragen var att skapa ett träd, i det andra skulle de tävlande fokusera på svenskodlade krukväxter. Foto: Privat

  • Konkurrent blev hennes partner – Iselin tävlar vidare för att utvecklas

    Detaljer från Iselin Bråten Latif och Virginia Videholms träd.

  • Konkurrent blev hennes partner – Iselin tävlar vidare för att utvecklas

    Ett par av de andra tävlandes träd som de skapade under tävlingen. Foto: Privat

  • Konkurrent blev hennes partner – Iselin tävlar vidare för att utvecklas

Konkurrent blev hennes partner – Iselin tävlar vidare för att utvecklas

Iselin Bråten Latif, med blombutik i Virserum, fortsätter utvecklas genom att tävla. I helgen deltog hon i en partävling tillsammans med en florist hon ställdes emot på förra tävlingen.
– Det var kul, en rolig erfarenhet, säger Iselin Bråten Latif.

Annons:

När Floramästerskapen arrangerades för fjärde året i rad på Fredriksdal museer och trädgårdar fanns Iselin Bråten Latif från Mörlunda med i startfältet.

Det är Sveriges första partävling i floristik där Iselin bildade par med Virginia Videholm från Malmötrakten, en florist hon träffade på förra tävlingen.

– Vi kände inte varandra överhuvudtaget innan den, säger Iselin Bråten Latif som är tillbaka hemma i butiken som förövrigt ett-årsjubilerar på onsdag.

Förbereda genom SMS

Det visade sig att avståndet mellan lagkamraterna skulle komma att bli en utmaning.

– Man skulle förbereda en del innan, det visste vi inte när vi anmälde oss. Eftersom vi bor flera timmar ifrån varandra fick vi jobba genom att ha SMS-kontakt och hoppas på att allt skulle lösa sig i slutänden. 

Nu blev det ingen seger eller pallplats, men Iselin tycker ändå att det gick okej när hon summerar dagen.

– Alla tävlande kommer på olika platser med sina olika arbeten. Vi kom nia av 13 efter att poängen räknats ihop. Det här var Virginias andra tävling och min tredje. Det var kul, en rolig erfarenhet.

Vad tar du med dig från tävlingen?

– Mycket lärdom, vad man kan göra med blommor. Det är det bästa med att tävla, att man får se alla andras arbeten, vad de skapat så man får nya idéer. Exempelvis segrarna Elin Wesslund, som är egenföretagare och stor inom bröllop med ett jättestort inspirerande Instagramkonto, och Felicia Knutsson, som jobbar på en av Stockholms finaste blomsterbutiker, Floristkompaniet. De är jätteduktiga florister och stora inspiratörer, så man träffar många nya människor som man kan byta inspiration med via sociala medier.

"Faktiskt väldigt nöjd" 

I år skulle deltagarna skapa vackra blomsterarrangemang med fokus på hållbarhet och blommor i säsong. 

– Vi skulle inspireras av Fredriksdals utställning ”Biofeli” som betyder kärlek till naturen. På förhand visste vi att vi skulle göra ett träd som byggde på kärlek, gemenskap, återvinning, hållbarhet och natur.  

– I nästa deltävling som avslöjades på plats skulle vi fokusera på svenskodlade krukväxter, som man tycker glöms bort i snittsblomsvärlden. Vi skulle arbeta in tre kransar, så det var lite allt möjligt i en arbetsuppgift. Det resultatet blev jag faktiskt väldigt nöjd med, säger Iselin Bråten Latif som redan börjat längta efter nästa tävling, Flower Grand Prix som är en del av Elmia Garden i Jönköping i oktober.

– Det är en av Sveriges största tävlingar i blomsterbinderi, där riktigt bra florister deltar i elitklassen och så finns det en debutantklass. Jag står på första reservplats, så jag hoppas att jag kommer med.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: