Annons:

Sök

Annons:

REGIONEN ANMÄLER LÄKARE TILL IVO

Regionen anmäler nu en läkare till IVO. Foto: MostPhotos

REGIONEN ANMÄLER LÄKARE TILL IVO

Region Kalmar län anmäler nu en läkare till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Läkaren kan utgöra en risk för patientsäkerheten.
– Alla kan göra fel någon gång, men det här är mer en ackumulation av det man bör kunna som det har visat sig att man inte kan, säger Inger Landgren, chefläkare inom primärvårdsförvaltningen. 

Annons:

Nu anmäler Region Kalmar län en läkare till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, då hen kan befaras utgöra en risk för patientsäkerheten. Bakgrunden till IVO-anmälan ska vara stora och återkommande brister i följsamhet gällande rutiner och bristande medicinsk kompetens. 

"Läkaren har fått omfattande extra- och stödinsatser avseende utbildning men har trots det inte nått upp till kraven", skriver regionen. 

Men det här ska inte ha skadat patienter allvarligt.

– Det har inte skett några olyckor och det är ingen som kommit till uppenbar skada, säger Inger Landgren, chefläkare inom primärvårdsförvaltningen.

Arbetat i flera år

Läkaren har arbetat inom regionen i fem års tid. 

– Det är så att alla kan göra fel någon gång, men upptäcker man att det handlar om upprepande fel så känner man till slut att det är tillräckligt. Det här handlar mer om en ackumulation av att det visat sig att man inte kan det man bör kunna. Det är små saker, men till slut känner man att det är tillräckligt. Det är inte ett stort totalt fel, säger Inger Landgren.

Läkaren har varit verksam i södra länsdelen. Samtliga läkarens uppdrag inom regionen är avslutade. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: