Annons:

Sök

Annons:

Förening fortsätter med uppskattad programpunkt –

Café- och berättarkvällarna på Bolagsområdet får en fortsättning. Foto: Lotta Madestam

Förening fortsätter med uppskattad programpunkt – "Det är fantastiskt"

Café- och berättarkvällarna har lockat många till Bolagsområdet i Virserum. Efter flera välbesöka säsonger tar arrangören Bolaget Hembygdsförening nya tag med nya ämnen.

Annons:

– Det är fantastiskt att folket vill gå ut och uppleva saker och ting. Det kändes givet att göra en säsong till, säger Frank Axelsson, ordförande och initiativtagare.

Man börjar med, som Frank säger, ett säkert kort. Vid premiären på onsdag gästar Matilda Johansson från Räven & osten.

– Hon kommer berätta om sin resa, från när hon startade till där hon är idag. Vi kommer också få provsmaka tre av hennes ostar, det tror jag blir många som kommer.

Rikskända tomtar 

Café- och berättarkvällarna brukar vara tre till antalet, både vår och höst. Den här hösten är inget undanatag, utan hembygdsföreningen kör på med samma upplägg med en kväll i månaden september, oktober och november.

– Andra kvällen berättar Emåförbundet om vattendraget genom Virserum, djurlivet kring det och vad som behöver göras för klimatet och så vidare, säger Frank Axelsson.

Höstsäsongen avslutas med hembygdsforskaren Linus Karlsson från Målilla som kommer berättar om sina numera rikskända tomtar.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: