Annons:

Sök
Fastighetsägare får böta för trädfällning och olovligt bygge vid sjö

Nu har domen kommit. Den fastighetsägare som anse ha brutit mot strandskyddet döms att betala 20 400 kronor i böter. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Fastighetsägare får böta för trädfällning och olovligt bygge vid sjö

Fastighetsägaren anses ha fällt träd, anlagt en brygga och byggt en byggnad utan lov. Nu döms mannen till drygt 20 000 kronor i böter.

Annons:

Samtliga åtgärder har varit förbjudna och vidtagits utan dispens från Hultsfreds kommun, slår åklagaren fast. Strafföreläggandet har fastställts till 40 dagsböter om totalt 20 400 kronor för brott mot områdesskyddet, enligt Nyhetsbyrån Siren.

Det var i maj som miljö- och byggnadsnämnden ansåg att en fastighetsägare i södra kommundelen tagit sig för stora friheter, som strider mot strandskyddet.

Enligt strafföreläggandet har fastighetsägaren fällt ett 20-tal träd mellan huset och strandlinjen, vilket anses förändra livsvillkoren för djur- och växtarter väsentligt. Utöver det har en sex meter lång träbrygga anlagts i sjön, en byggnad på tio kvadratmeter byggts inom strandskyddat område och en container ska ha placerats ut. Allt i syfte att hålla allmänheten borta, enligt åklagaren.

Motsatt sig anklagelserna

Fastighetsägaren har starkt motsatt sig anklagelserna och valde att överklaga nämndens beslut, i vilket han bland annat lyfte fram att bryggan funnits på platsen sedan 1960-talet. Uppgifter som styrktes av tidigare ägaren. 

Bryggan ska nu vara borttagen efter miljö- och byggnadsförvaltningens påpekande, står det i strafföreläggandet.

Ett utfärdat strafföreläggande måste godkännas av den misstänkte, och har då samma verkan som en dom. Om den misstänkte inte godkänner strafföreläggandet kan åklagaren väcka åtal och saken prövas av domstol istället. Fastighetsägaren ska också betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: