För henne och grannen Maggan Norell är det tradition att besöka Lönneberga Mat och Hantverk. Medan det var premiär för familjen Duse-Halling från Västervik.
– Jag såg om det på Instagram, det är supertrevligt, var omdömet från mamma Ulrika som hunnit köpa kantareller och mat, medan dottern Clara väntade på att få rida ponny.
Smeten tog slut
Arrangemanget är inne på sitt 15:e år. Flera sa att det blir bättre och bättre för varje år, med allt mer att både titta på, göra och äta. Maggan Norell och Elisabeth Karlsson exempelvis, de tyckte att årets upplaga var ännu bättre.
– Här finns ju jättemycket och det är kvalité, riktig bra, sa de under en matpaus.
I närheten stod Anton Alm från Vibo utanför Tuna med sin crêpesvagn med marint tema. Han och Elin Israelsson hade ett angenämt bekymmer kan man säga.
– Smeten är snart slut och klockan är inte ens tolv. Jag brukar alltid ha väldigt för mycket, men intresset har varit större än väntat. Vi hade med oss tio-elva liter, det hade behövts det dubbla, säger Anton som startade Crêpe Ohoj i maj och därför var här för första gången.
Bakom arrangemanget står Lönneberga Hembygdsgille, med Malin Jonsson och Anki Ohlsson som två av många eldsjälar.
Vad tycker ni nu när ni står och blickar ut över allt det här?
– Att det är belöningen för allt nedlagt arbete. Det är så roligt att det kommer så många besökare, både för att uppleva hembygdsgården, men också för att uppleva alla de här duktiga hantverkarna och matutställarna. Det är det vi är så imponerade av, säger Malin Jonsson.
Anki Ohlsson tillägger:
– Det är så roligt att det spridit sig att det är en gedigen marknad med fina alster och alla är så glada. Trots att det är köer och lite trångt, så hjälps alla åt och har en positiv inställning.
Visst känns det väl som fjolårets rekord kommer slås?
– Ja, så känns det. Vi har fått rapporter från parkeringarna, det är ett väldigt flöde.
HÄR kan du se ännu fler bilder från dagen.