Annons:

Sök

Annons:

Dödsfall granskat efter vännens fråga –

En utredning har gjorts sedan en person avled under tiden hen var inskriven i öppenvården. Foto: Ossian Mathiasson

Dödsfall granskat efter vännens fråga – "Ovanligt att det händer"

En person hittades avliden under pågående behandling i öppenvården. Det fick socialförvaltningen att göra en utredning enligt lex Sarah, i syfte att granska sin egen hantering av ärendet.

Annons:

Det var i samband med att personen hade öppenvårdskontakt med IFO Vuxen till följd av sitt stora missbruk under en längre tid som hen hittades avliden.

– Socialsekreteraren blev uppringd av den avlidnes vän, som undrade vad som hänt. Det blev upprinnelsen till en utredning kring om det fanns några missförhållanden i IFO Vuxens handläggning av ärendet. Om det på något vis kunde vara kopplat till att den enskilde avled, berättar Per-Inge Pettersson (C), socialnämndens ordförande.

– Så det är personalen som valt att granska sin egen hantering med tanke på att det är så ovanligt att det händer att folk avlider mitt under ett pågående ärende.

Allt korrekt

Utredningen visar att allt gjorts korrekt och att det dokumenterats, men ett par punkter har skrivits in under åtgärder. Dels ska man påminna sig i arbetsgrupperna att man har rutiner i behandling av missbruksärenden och att man ska se över samverkan med regionens psykiatri, som också var inkopplad i ärendet.

Det kommer inte göras en anmälan till IVO, Inspektionen för vård och omsorg, utan kommunens SAS, socialt ansvarig samordnare, har godkänt chefernas beslut till åtgärder och avslutat ärendet.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: