Annons:

Sök

Annons:

Orgelvecka firas med storslagen konsert på 175 år gammal klenod

Alexander Olsson ger en konsert på Målilla kyrkas 175 år gamla orgel under orgelveckans första dag. Foto: Pressbild/Lotta Madestam

Orgelvecka firas med storslagen konsert på 175 år gammal klenod

När Linköpings stifts orgelvecka inleds i morgon bjuds en storslagen orgelkonsert i Målilla kyrka, med organist Alexander Olsson vid den 175 år gamla orgeln.
– Det är roligt att få vara en del av den veckan, säger han.

En vecka framåt erbjuds över 60 tillfällen att uppleva den rika skatt av orglar som finns i Linköpings stift i samarbete med ESOA, East Sweden Organ Academy, och Sensus. I syfte att bland annat sprida orgelkulturen och inspirera nästa generation musiker.

Alexander Olsson, organist i Mörlunda-Tveta församling och Målilla med Gårdveda församling ser till att veckan uppmärksammas även här i Aspelands pastorat.

Du kallar det en storslagen orgelkonsert?

– Ja, meningen är att det ska bli pampig musik, det är målet.

Vad fick dig att välja just orgeln i Målilla kyrka för den här konserten?

– Målillas läktarorgel är unik faktiskt. Den är i originalskick från 1849 och är i ett pampigt slag. Den har verkligen den kapaciteten, så det ska bli roligt att få visa den storheten av instrumentet, säger Alexander Olsson, som förberett sig i över en månads tid inför lördagens konsert som består av tre stycken, Final ~ Ingunn Ligaarden, Preludium i C dur ~ J.S Bach och Water music ~ G.F Händel.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

MEST KOMMENTERAT

Annons:

Annons: