Annons:

Sök

Annons:

Förskolor i Hultsfred avvecklas när den nya förskolan står klar

När den nya förskolan står klar med 250 platser kommer flera andra förskolor i Hultsfreds tätort avvecklas. Foto: Ossian Mathiasson

Förskolor i Hultsfred avvecklas när den nya förskolan står klar

Den nya förskolan i Hultsfreds tätort är det många som väntar på då det saknas många förskoleplatser.
Barn- och utbildningsnämnden föreslår att det projekteras för en ny förskola med plats för 250 barn och enligt en avvecklingsplan tas förskolor i Hultsfred bort när den nya är klar.

Annons:

I hela Hultsfreds kommun är det 223 barn som står i kö till förskoleplats för stunden och 85 av dessa finns i Hultsfreds tätort. 

Detaljplanen för den nya förskolan i Hultsfred har inte stött på några hinder och det har inkommit sex olika yttranden under samråds- och granskningstiden men ingen har emotsatt sig förslaget. 

Projekterar för stor förskola

Det kom fram på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde och på barn- och utbildningsnämndens pressträff berättade barn- och utbildningschefen Martin Snickars att förprojekteringen av förskolan har avslutats. Nu ska den stora projekteringen börja och den kommer pågå under både vår och sommar. I augusti ska idéerna överlämnas till en arkitekt som har till uppgift att utforma förskolan.

Förprojekteringsgruppens förslag till storlek på den nya förskolan i Hultsfred är att den i teorin kan ta emot 250 barn i daglig verksamhet. De nämner också att det verkliga antalet kan bli mindre beroende på fördelningen av barnens ålder och antalet barn med särskilda behov. 

Förskolor ska avvecklas

I projekteringen av ny förskola ska det även ingå en avvecklingsplan över vilka förskolor som ska avvecklas när den nya förskolan är klar.

Kommunens förskolechefer har gjort en utredning som visar att avveckling ska ske på Stålhagens förskola och Oredans förskola. 

På Stålhagens förskola ska Granitvägen 15 och Granitvägen 25 avvecklas. Granitvägen 15 består av sex avdelningar med totalt 82 platser medan Granitvägen 25 består av en avdelning med totalt 18 platser. Efter neddragningarna på Stålhagens förskola kommer det finnas tre avdelningar kvar. 

Fler avdelningar kan stängas

Oredans förskola ska avvecklas helt och hållet när den nya förskolan är klar då försvinner fem avdelningar med upp till 85 platser beroende på barnens ålder. 

Avvecklingsplanen innehåller en minskning med 185 platser i tätort och minskar förskolekön de närmaste åren kan fler avdelningar stängas och modulförskolan Råsebäck tas bort.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: