Vid sitt besök i Hultsfred berättade Sergio hur det var att medverka i programmet och vilken betydelse legobyggandet haft för honom redan sen barnsben. Att bygga lego är kravlöst, avkopplande men kräver också att man tänker i utanför ramarna, i alla fall om man bygger som Sergio gör. För barnen var det mest att finna glädjen i att bygga efter ritning men också på fri hand.
Sergio jobbar till vardags med barn på en skola i Vimmerby och för honom handlar det ofta om att inspirera, motivera och ge eleverna en tro på sina drömmar.
– Alla vill inte bli legobyggare och delta i Lego Masters på teve. Men vad man än vill bli, så är det möjligt. Bara du har drömmar, säger han.
Kan ha ökat intresset
Det finns tillgång till lego på alla avdelningar och efter det här besöket kanske intresset har ökat, enligt Marlene Karlström, lärare i fritidshem.
– Bygga och konstruera, diskutera, samarbeta eller tänka själv. Följa ritning eller bygga efter fantasin, det spelar ingen roll. Det är ett bra sätt att umgås eller bara koppla av på fritids. Det är meningsfull fritid för många av barnen.
Testade med glädje
Michael Pettersson, lärare i fritidshem på Lindblomskolan, är en av initiativtagarna till idéen att bjuda in honom på påsklovet. Ett drag som verkade lyckat då eleverna med glädje testade att bygga för hela slanten.
Sergios eget favoritbygge kallar han för Picknick. Allt är gjort i lego. Glas, blommorna, kakorna och läsken. Bara duken tog två veckor att göra. Hela legobygget, två månader.
– Det är tack vare det bygget som jag kunnat åka runt och prata lego och visa upp och inspirera. Har varit i Polen till och med, säger han stolt.