Annons:

Sök

Annons:

Målilla OK 20-årsjubilerade som marknadsarrangör – ”En samlingspunkt”

Målilla OK arrangerade i lördags höstmarknad i Målilla för 20:e året. Foto: Linus Johansson

Målilla OK 20-årsjubilerade som marknadsarrangör – ”En samlingspunkt”

Höstmarknaden i Målilla har arrangerats på samma plats första helgen i oktober i många, många år. För arrangerande Målilla OK innebar helgens marknad 20-årsjubileum.
– Folk kommer hit, går en sväng, pratar och avslutar kanske med en fika, Det är en samlingspunkt, säger marknadsgeneralen Per-Gunnar Gabrielsson.

Annons:

För 20 år sedan tog Målilla Orienteringsklubb över som arrangör av höstmarknaden i Målilla. Under alla dessa år är det Per-Gunnar Gabrielsson som har varit marknadsgeneral. Nästa år bryts den traditionen.

– Jag och frugan flyttar från orten nu, men det finns andra som kan ta över. Sen är det klart att jag kan komma med tips och så. Jag tror absolut att det finns en framtid för den här marknaden, säger Per-Gunnar Gabrielsson.

Vill föra traditionen vidare

Vid elvatiden på lördagen var det mycket folk i marknadsraderna och arrangören hoppades på totalt cirka 3 000 besökare. Knallarna sålde förstås det som hör en marknad till, som till exempel grönsaker, bröd, korv, leksaker, kläder och godis. Målilla OK höll i en mindre servering på området.

En del av de anmälda knallarna hade inte dykt upp, vilket gjorde att det blev en del hål i raderna.

– Det var lite över 50 knallar anmälda och cirka 45 av dem har kommit. Det är ungefär där det legat de senaste åren. Om jag ser till hela det här området så kan vi aldrig fylla det längre. De äldre knallarna lägger ned av olika anledningar och det kommer inga nya och fyller på. Vi får vara nöjda med de som kommit hit. Det är inte bara i Målilla det minskar utan det är i hela landet.

Hur viktig är marknaden ekonomiskt för Målilla OK?

– Det är klart att den är viktig. Sen vill vi föra traditionen vidare med att det alltid har varit marknad i Målilla den här helgen på det här området, säger Per-Gunnar Gabrielsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: