Annons:

Sök

Annons:

FÄRRE LÄGENHETER BYGGS I MÅLILLA: ”SAKNATS INTRESSE”

Enligt ursprungsplanen skulle det byggas sju nya lägenheter i två byggnader i Målilla. Det svala intresset gör att det blir fem lägenheter i en byggnad. Foto: Ossian Mathiasson

FÄRRE LÄGENHETER BYGGS I MÅLILLA: ”SAKNATS INTRESSE”

Tanken var att sju nya lägenheter skulle byggas i centrala Målilla. Så blir det inte. Intresset är svalt och det blir i stället fem lägenheter som byggs i samhället.
– Vi har inte beläggningen för sju lägenheter, säger Hultsfreds Bostäders vd Nicke Wainebro.

Annons:

I slutet av maj tog ett enigt kommunfullmäktige beslut om att en radhuslänga med sju lägenheter skulle byggas på Södra Långgatan i Målilla. Det skulle bli fyra respektive tre lägenheter i två byggnader och det pratades om inflyttning under nästa år. 

Nu kommer beskedet att antalet lägenheter bantas från sju till fem – och Nicke Wainebro berättar vad som ligger bakom förändringen: 

– Den största anledningen är det låga intresset. Vi har inte beläggningen för sju lägenheter, det har saknats intresse. Sedan handlar det om att vi bygger på prickmark men vi gör om det i detaljplanen så det är lugnt. En granne tycker också att vi hamnar för nära hans fastighet och han skrev till miljö- och byggnadsförvaltningen på kommunen, vilket vi tar fasta på och ändrar, säger Nicke Wainebro.

En lägenhet återstår

Det blir alltså ett hus med totalt fem lägenheter och precis som tidigare finns det fyra bindande intresseanmälningar. 

– Vi har en lägenhet kvar och med tanke på intresset från start så ska det gå att fylla den lägenheten, säger Wainebro. 

När kommunfullmäktige fattade beslut om byggnationen i maj skulle Hultsfreds kommun skjuta till ett aktieägartillskott på sju miljoner. Med anledning av bantningen utifrån utsprungsplanen går summan ner till fem miljoner och produktionskostnaden, som skulle ha landat på 19,5 miljoner kronor, beräknas till mellan 13 och 14 miljoner kronor.

Hur ser tidsplanen ut för bostadsbyggandet i Målilla?

– Jag hoppas att jag får färdigt med handlingarna till nämnden i veckan så att upphandlingen kan starta nästa vecka. Har vi tur så kan det bli inflyttning nästa årsskifte (2019-2020), det blir ungefär ett års byggtid. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: