Annons:

Sök

Annons:

Ungdomar drömmer om att bli egna företagare

Tess Nilsson, Felicia Ekeberg, Maria Hirthe, Alva Bogren, Ella Nylander och Nellie Stodell går i ettan på ekonomiprogrammet på Hultsfreds gymnasium. I mitten står läraren Dagmar Ruge. Foto: Ossian Mathiasson

Ungdomar drömmer om att bli egna företagare

Under de senaste åren har ekonomiprogrammet på Hultsfreds gymnasium fått ett rejält uppsving. Den gemensamma nämnaren är att de drömmer om att bli egna företagare.

Annons:

På Hultsfreds gymnasium har ekonomiprogrammet blivit väldigt stort under de senaste åren. Dagens Hultsfred träffade nyligen sex elever som i höstas började sitt första år på ekonomiprogrammet och det är tydligt att det är framtida entreprenörer som har målsättningen klar. 

– I framtiden vill jag bli egen företagare, då känns det som en bra start att man går ekonomiprogrammet och får lära sig grunderna, säger Alva Bogren och får medhåll från sina klasskamrater. 

Det är först i år två som de får starta UF-företag och det är något som de längtar efter. De tycker att det är roligt och inspirerande att läsa ekonomiprogrammet och ser fram emot arbetet med att driva UF-företag. 

– Det här är framtidens entreprenörer i Hultsfreds kommun, säger läraren Pierre Arvidsson. 

"Vill göra något för miljön"

Det finns ett tajt samarbete med ekonomieleverna som går i tvåan och trean och sysslar med UF-företag. 

– Det är intressant att se vad de har åstadkommit och gjort med sina företag. Det har varit roligt att se UF-företagen som har gjort reklamfilmer. Det är professionellt gjort, säger eleverna. 

Vad skulle ni vilja driva för typ av UF-företag nästa år?

– Jag vill göra något för miljön, något som behövs nu och något som branschen brottas med. Alla miljöproblem ser man på nyheterna jämt. Någon måste börja fatta att även små saker gör skillnad, säger Maria Hirte.

Felicia Ekeberg fyller i:  

– Man vill även göra något som lockar i just den perioden och ta in något som är modernt så folk vill ha produkten, säger Felicia Ekeberg. 

Britt Lindqvist berömmer eleverna som kommer upp till Hultsfreds gymnasium i ettan. 

– Det är duktiga elever från årskurs 9 som kommer till oss. De är drivna och vill något, säger Britt Lindqvist. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: