Annons:

Sök

Annons:

Prolympias lärare ska komma i träning:

Prolympia-koncernen har utmanat varandra i en liten skolkamp och lärarna från Virserum är med. Foto: Ossian Mathiasson

Prolympias lärare ska komma i träning: "Viktigt att vi rör på oss"

Prolympia-koncernens fem skolor i området syd har utmanat varandra i en skolkamp för att få lärarna i träning.
– Det är viktigt att vi också rör på oss, säger Carin Närklin Andersson, som är lärare på Prolympia i Virserum.

Annons:

Under friskvårdsveckan i Hultsfreds kommun bröt Prolympia i Virserum undervisningen en gång varje dag för att eleverna skulle gå ut och ha frivillig skolgårdsgympa. 

Man har fortsatt att köra en gång i veckan och under denna vecka har de dessutom haft skolgårdsdisco. 

"Ska vara något som passar alla"

Men det är inte bara eleverna som ska komma igång utan lärarna har också utmanats i en friskvårdssatsning där personalen på de fem skolorna i södra området av Sverige tävlar mot varandra och ska samla poäng. 

– Det är en satsning som börjar komma igång. De som tränar och håller igång gör det men det svåra ligger i att få igång de som inte tränar, säger läraren Carin Närklin Andersson. 

Hon berättar att de jobbar med friskvårdsaktiviteter och har tillgång till gymnastiksalen en gång i veckan. 

– Vi kör olika aktiviteter och har haft bland annat badminton, yoga, stationsträning och pass i gymmet. Lärarna har också fått komma med förslag och önskemål på aktiviteter, det ska vara något som passar alla, säger Carin Närklin Andersson. 

"Lärare ska förstå vitsen"

Friskvårdsutmaningen pågår hela terminen och under nästa år fram till sommarlovet. Det görs sammanställningar varje månad och priser har lottats för att uppmuntra lärarna till fortsatt träning. 

– Vi tycker att det är jättepositivt. Målet är att fler lärare ska förstå vitsen av att komma igång med träningen. Det ska inte vara svårt att röra på sig samtidigt som vi ska ha ett varierat program där alla kan vara med. Jag och en kollega ska ha en föreläsning där vi ska ge inspiration och en djupare förståelse för hur man på ett enkelt sätt ska komma igång och röra på sig mer. De ska även få tips på roliga och pulshöjande aktiviteter som kan användas under elevernas arbetspass i skolan, säger hon. 

Hur går det för er i tävlingen?

– Bra, det är jämnt. Änglagårdsskolan i Göteborg leder men där bakom är det jämnt. Vi har varit uppe som både tvåa och trea och man samlar poäng genom en gemensam app, säger hon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: