Annons:

Sök

Annons:

Rekordmånga elever driver UF-företag i Kalmar län

Det är rekordmånga UF-elever i Kalmar län i år. Här syns vinnarna av Idénästet 2018 i Västervik. Foto: Ung Företagsamhet i Kalmar län

Rekordmånga elever driver UF-företag i Kalmar län

Intresset för att driva UF-företag och i framtiden bli egen företagare är stort. I år är det 135 fler elever som driver UF-företag jämfört med förra årets rekord.
– Vi ökar med 22 procent, vilket är en toppnotering jämfört med de andra regionerna i Sverige, säger Anna Hofvergård.

Annons:

Det är totalt 749 elever i Kalmar län som driver UF-företag under läsåret 2018/2019. Eleverna från länet driver tillsammans 276 företag och det är 20 fler företag än förra året. 

Skolorna med flest UF-elever i Kalmar län är Stagneliuskolan i Kalmar (118), Oscargymnasiet i Oskarshamn (115), Jenny Nyströmskolan i Kalmar (84) och Västerviks gymnasium (75). 

"Tar sig mot toppen"

På Vimmerby gymnasium finns det 35 UF-elever och Hultsfreds gymnasium har en UF-elev mindre, nämligen 34 elever. 

– Att så många elever väljer att driva UF-företag i länet innebär att Kalmar län lämnar botten och tar sig mot toppen när det handlar om hur många elever som procentuellt driver UF-företag i Kalmar län jämfört med resten av Sverige, säger Anna Hofvergård. 

Håller hållbarhet högt

Mode och design samt att eleverna vill göra världen bättre genom sitt företagande är årets trender bland UF-företagen i länet. Hållbarhet är också något som länets elever håller högt. 

– Eleverna är oerhört medvetna om vikten av att företaget arbetar hållbart både socialt, ekonomiskt och ekologiskt.

Hon pekar också på att Kalmar län är det enda länet som har 50 procent tjejer och 50 procent killar som driver UF-företag. Största programmen att driva UF-företag på är fortfarande ekonomiprogrammet och handelsprogrammet.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: