Annons:

Sök

Annons:

Bergman trodde att nya värmeanläggningen gav pris:

Bo Bergman och Håkan Pettersson från Skeppet i Målilla fick ta emot miljö- och byggnadspriset. Lennart Davidsson (KD) och Konny Bogren (S) delade ut stipendiet. Foto: Ossian Mathiasson

Bergman trodde att nya värmeanläggningen gav pris: "Undrade direkt"

Skeppet i Målilla fick Hultsfreds kommuns miljö- och byggnadspris för 2018 för sin loppis – och inte för den insatta bergvärmeanläggningen som Bo Bergman trodde initialt.

Annons:

Under kommunfullmäktiges julsamkväm på måndagskvällen delades kommunens miljö- och byggnadspris ut, ett pris som består av 10 000 kronor och ett diplom. 

I år gick utmärkelsen till Skeppet som har utvecklat sin loppisverksamhet i Målilla till något stort under tio års tid. 

– Det är kul att vi får priset just i år eftersom det är tio år sedan vi tog över. Första året hade vi 40 utställare i snitt på de tio gångerna och i år hade vi mellan 90 och 95 utställare på 13 gånger. Det var rekord förra året med 100 utställare, säger Skeppets ordförande Bo Bergman, som mottog priset tillsammans med Håkan Pettersson. 
De har jobbat med att utveckla loppisverksamheten och skapat social samvaro där man även har möjlighet att köpa begagnat. 

"Undrade direkt vad vi får det för"

Bo Bergman fick beskedet om att de var årets pristagare när han var ute på promenad med hunden en morgon för några veckor sedan. 

– Det var Asta (Pettersson, föreståndare på Skeppet) som ringde och sa att hon hade ett tråkigt och ett glatt meddelande. Det tråkiga var några hade roat sig med att slänga sönder lampor för oss, sen kom det glada med att vi har fått kommunens miljö- och byggnadspris. Jag undrade direkt vad vi får det för. Visst, vi har satt in en bergvärmeanläggning och luftvärmepumpar i den delen där vi inte har vattenburen möjlighet men det får man väl inget pris för. Då sa Asta att vi fick det för loppisen och det kändes bra, säger Bergman. 

Ny kommunal utmärkelse

För två år sedan fick Skeppet i Målilla Hultsfreds kommuns kulturpris – och nu kom den andra kommunala utmärkelsen. 

– Det har blivit en rolig vana. Jag hoppas att det finns något mer pris som vi kan få, säger han skämtsamt från scenen innan han fortsätter:

– Det här stärker vårt jobb med att göra Skeppet till en mötesplats. Vi känner oss väldigt ödmjuka.

Fakta

Motiveringen: ”De har skapat en mötesplats som bidrar till en mer hållbar samhällsutveckling. Ökad återvinning och återbruk gynnar klimatet och minskar resursslöseri”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: