Annons:

Sök

Annons:

Bevattningsförbudet skärps – företagaren måste söka dispens

I morgon införs bevattningsförbudet i Hultsfreds kommun och förbudet skärps för företagen som måste söka dispens. Foto: Pixabay

Bevattningsförbudet skärps – företagaren måste söka dispens

Från och med i morgon, den 1 maj, börjar bevattningsförbudet gälla i Hultsfreds kommun. Redan nu sker förändringar då ÖSK:s förbundsdirektion skärper beslutet.
– Dispensen som finns till företagen är inte längre generell utan man måste söka dispens, säger Johan Svensson (M), vice ordförande i ÖSK.

Annons:

På måndagen hade ÖSK:s förbundsdirektion sammanträde och de beslutade att ta bort den generella dispensen för att i stället tvinga företagen till att söka dispens.

– Vi ser att vattennivåerna går ner i nästan alla vattentäkter sedan den 1 april och nedgången är ganska kraftfull, säger Johan Svensson.

Östra Smålands kommunalteknikförbund, där både Högsby och Hultsfreds kommun ingår, har beslutade redan i början av april att införa ett bevattningsförbud den 1 maj. Då blir det förbjudet att vattna med vattenslang eller vattenspridare, tvätta bilen, fasader eller fylla pooler. 

"Ska beskriva hur man har tänkt"

Privatpersoner har ingen möjlighet att söka dispens utan det är företagen som måste göra det om man är i behov av det. 

– Hade vi inte gjort denna förändring så hade företagen fått använda vattnet helt fritt. Nu måste man som företagare söka dispens och beskriva vad man ska göra. Vi har inte sagt att någon ska bli nekad men varför vi begär en dispens är för att man ska få beskriva hur man har tänkt använda vattnet, säger Johan Svensson och fortsätter:

– Allt ska hända på en gång men det ska finnas ett tydligt formulär på hemsidan. Säg att det är ett första steg till att man själv börjar tänka på hur man kan få fram vatten på andra sätt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: