Annons:

Sök

Annons:

Efterlängtad dag för traktens morgonpigga fågelskådare

Vid fågeltornet i Järnudda kommer fågelskådningens dag och fågeltornskampen arrangeras på lördag. Foto: Privat

Efterlängtad dag för traktens morgonpigga fågelskådare

På lördag är det fågelskådningens dag. I Hultsfred firas det precis som vanligt vid fågeltornet i Järnudda och man kombinerar det tillsammans med Fågeltornskampen.

Annons:

Fågelklubben i Hultsfred bjuder under lördagen in allmänheten till fågelskådningens dag.

Då är fågeltornet i Järnudda bemannat från tidig morgon (klockan 05.00) till strax efter lunch (13.00) och på plats finns medlemmar från klubben som kan svara på allmänhetens frågor, visa de nyanlända gästerna och erbjuda kikare att spana i. 

”Vi räknar de arter vi ser under tiden allmänheten bjuds för att få information om de nya anländande fåglarna samt möjlighet att spana i tubkikare. Arter som vi nästan säkert kommer att få se är fiskgjuse, grågås, brun kärrhök och från vassen tutar säkert rördrommen. Morgonpigg eller inte så kan du komma ner när du vill”, skriver Kenneth Rosén på föreningens hemsida.

Fågelskådningens dag brukar för det mesta vara på söndagen men eftersom Fågeltornskampen arrangeras samma helg på lördagen så har fågelklubben i Hultsfred valt att göra ett evenemang av båda. 

Tävlingen går i korthet ut på att bemanna svenska fågeltorn med lag som ska räkna alla fågelarter som hörs och ses. Evenemanget utformas som en tävling mellan fågeltornen och det torn som räknar in flest arter tar hem segern.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: