Annons:

Sök
Många fördelar med nytt avtal: ”Finns ömsesidig tillit”

Det har tecknats ett nytt avtal mellan socialnämnden och Framsteget som gäller tillsvidare med en ömsesidig uppsägningstid på ett år. Per-Inge Pettersson är socialnämndens ordförande. Foto: Ossian Mathiasson

Många fördelar med nytt avtal: ”Finns ömsesidig tillit”

Socialnämnden och Framstegets intraprenad har kommit överens om ett nytt avtal som gäller tillsvidare i stället för att en omförhandling ska ske var tredje år.

Annons:

Framsteget har under många år varit en intraprenad inom socialnämndens verksamhetsområde. 

Under våren 2014 beslutades nuvarande överenskommelse och det gjordes då en del förändringar som förvaltningen fortfarande anser är aktuella. 

Verksamhetsledarna på Framsteget har tillsammans med medarbetarna lämnat in ett önskemål om en ny överenskommelse som gäller från och med årsskiftet 2019/2020 och tillsvidare med en ömsesidig uppsägning på ett år. 

– Vi är ömsesidigt överens om att inte skriva ett kontrakt på en lång period. Det innebär inte att det kommer vara en kortare tid, det är tvärtom. Det finns en ömsesidig tillit där vi i politiken tycker att Framsteget fungerar på ett mycket bra sätt, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C).

Han ser inga hinder i att intraprenaden permanentas med föreslagen uppsägningstid. 

– Tidigare år har det funnits ett treårsavtal med ett års uppsägning. Nu har det blivit ett tillsvidare-avtal med ett års uppsägning. Då slipper vi omförhandla det från förvaltningens sida var tredje år. Vi begär in årsredovisningen och sen får de fortsätta, säger Jonny Bengtsson (S), vice ordförande i socialnämnden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: