Annons:

Sök

Annons:

Så går arbetet med det nya moderna biblioteket

Arbetet med det nya biblioteket i Hultsfred pågår för fullt. Foto: Ossian Mathiasson

Så går arbetet med det nya moderna biblioteket

Byggnader har rivits och demonterats och nu börjar byggnationen av det nya biblioteketi Hultsfred på allvar. Flera väggar och balkar för yttertak har kommit på plats.
– Arbetet går bra och följer uppsatt tidsplan, säger Anders Dehlin, arbetsledare från Vetlandaföretaget Byggbolaget.

Annons:

I konkurrens med tre andra anbudsgivare valde Hultsfreds kommun Byggbolaget från Vetlanda som totalentreprenör till den stora biblioteksbyggnationen i Hultsfred.

I början av mars inledde Byggbolaget det omfattande arbetet med att fixa de nya ändamålsenliga bibliotekslokalerna, som beräknas vara klart i april 2020. Kostnaden för byggnationen uppgår till 31 miljoner kronor och all inredning och teknik kostar ytterligare åtta miljoner. 

Bygget håller tidsplanen

Just nu liknar centrala Hultsfred en byggarbetsplats och det har hänt en hel del under våren. Väggar har rivits ner och fasaden genomgår just nu en helomvandling. 

– Vi gjuter nya fundament till en ny stålstomme till fläktar och byggnaderna håller på att byggas ihop. Väggar och balkar för yttertak håller på att sättas upp, säger Anders Dehlin och fortsätter:

– Det ska bli ett nytt gjutet golv i hela biblioteket så vi håller på och lägger ut cellplast. Elektrikerna drar sina grejer som ska vara i golvet. 

Det är sammanlagt sex personer från Byggbolaget som befinner sig i Hultsfred och jobbar med det stora projektet. 

– Arbetet kommer stå still i tre veckor i alla fall. Vi ska vara klara till våren 2020, det ska inte vara några problem, säger Dehlin. 

Har ni stött på några problem under arbetets gång?

– Ja, det är klart. Det är ett gammalt hus så det har dykt upp saker som inte fanns med på ritningarna, bland annat en extra betongbalk. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: