Annons:

Sök

Annons:

Besöksrekord på Axelssons potatisfest: ”Vi är så imponerade”

Axelssons i Abys potatisfestival lockade återigen väldigt många besökare. Foto: Ossian Mathiasson Foto: Ossian Mathiasson

Besöksrekord på Axelssons potatisfest: ”Vi är så imponerade”

Axelssons i Aby var tillbaka med sin potatisfestival efter ett tvåårigt uppehåll. Patrik Axelsson uppskattade antalet till 8 000 besökare.
– Vi är så imponerade att så många kom och besökte oss, säger vd:n Patrik Axelsson.

Annons:

Potatisfestivalen Upptaget hos Axelssons i Aby lockade rekordmånga besökare och besökarna var inte sysslolösa på gården. 

Ett 50-tal utställare, varav de flesta är lokala mathantverkare, visade upp sin verksamhet och landshövdingen Thomas Carlzon invigde den nya potatissorteringshallen, matstudion och den utbyggda gårdsbutiken. Patrik Axelsson och Elisabeth Axelsson rullade upp ett långt band som Carlzon klippte av framför en stor folksamling.

"Ska bli bäst på potatis" 

Han kallade Axelssons i Aby för potatisens IKEA, hyllade entreprenörskapet och vill att det stora företaget ska sträcka på sig och känna stolthet. 

– Vi ska bli bäst på potatis och det visar det stora kundförtroendet som vi har fått genom alla besökare. Det fanns många tillfällen att äta sig mätt på, till exempel var Astrid Lindgrens Värld på plats och stekte cirka 4 000 raggmunkar med fläsk, säger Patrik Axelsson.

I matstudion serverades Axelssons populära potatisvåfflor och 1 500 personer provsmakade de tio olika potatissorterna som kokades och serverades till besökarna. 

Mer från potatisfestivalen på Axelssons gård kommer senare i dag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: