Annons:

Sök

Annons:

Tuff tid väntar för hotell som får kommunalt stöd

Höga uppvärmningskostnader är förklaringen till att Hotell Dacke i Virserum får driftstöd från Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Tuff tid väntar för hotell som får kommunalt stöd

Hotell Dacke i Virserum får ett driftstöd på 100 000 kronor. Det beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott på sitt senaste sammanträde.
– Det handlar om ett engångsstöd, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Hultsfreds kommun stöttar varje år Emåbaren i Järnforsen med ett driftstöd och nu ska även Hotell Dacke i Virserum få ett kommunalt engångsstöd på 100 000 kronor. 

– Vi har gjort det utifrån att ägaren (Jorma Isomettä) har visat att han har vänt driftsresultatet men har problem med kostnader för uppvärmning under kommande vinter. Det är ett engångsbelopp till hjälp för att han ska kunna överleva och på sikt kunna driva verksamheten utan bidrag, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Hur stor är sannolikheten att fler företag ansöker om driftstöd?

– Det är klart att det kan komma men vi har inte så många företag som driver både restaurang och hotell. Vi har gjort en individuell bedömning och det är ett engångsbelopp. Vi har tagit beslutet för att det ska finnas förutsättningar för fortlevnad på ett bra sätt, säger Rosander. 

Hur ofta händer det att företag ansöker om driftstöd?

– Det är väldigt sällan. Ibland kan det vara föreningar som vill ha pengar till en särskild investering men då handlar det inte om driftstöd. Tidigare har vi hjälpt i Järnforsen och vid service har man sådana möjligheter enligt lagstiftningen, säger Rosander. 

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) ser inga problem med att ge Hotell Dacke driftstöd. 

– Vi tycker att det är viktigt att krögaren får en rejäl chans att klara av vintern och värmekostnaderna. Stödet går ju till just det. Nuvarande ägare har gjort och gör ett bra jobb och vi hoppas detta kan bidra till att man reder ut situationen, säger Tomas Söreling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: