Annons:

Sök

Annons:

  • Kulturpristagare aktuell med nya böcker:

    Emma Jansson är årets kulturpristagare i Hultsfreds kommun och jobbar med två nya böcker. Foto: Ossian Mathiasson

  • Kulturpristagare aktuell med nya böcker:

    Emma Janssons nya böcker kommer ut i butik under våren 2020.

  • Kulturpristagare aktuell med nya böcker:

    Lena Evensson från Galleri Kopparslagaren i Hultsfred tog emot stiftelsen Musikpaviljongens stipendium.

Kulturpristagare aktuell med nya böcker: "Hedrad och stolt"

Författaren och illustratören Emma Jansson fick ta emot årets Hultsfreds kommuns kulturstipendium. Till våren släpper hon bok nummer tre och fyra i den egna serien ”Upptäck naturen”.

Annons:

Det var under onsdagskvällens julsamkväm på Hotell Hulingen som Emma Jansson fick kommunens kulturstipendium och föreningen Galleri Kopparslagaren belönades med stiftelsen Hultsfreds musikpaviljongs stipendium.

Ingela Heldebro, kultursekreterare på kultur- och fritidsförvaltningen, delade ut stipendierna tillsammans med kommunalrådet Lars Rosander (C) och kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder. 

På gång med nya böcker

Efter prisutdelningen berättade kommunens kulturstipendiat Emma Jansson för Dagens Hultsfred att hon är aktuell med två nya böcker i sin egen serie ”Upptäck naturen”. De två första böckerna fokuserade på fåglar och fiskar och vad de kommande böckerna har för tema vill hon inte avslöja i detta skede. 

– Från och med nu och under första kvartalet 2020 kommer jag jobba med två nya barnböcker i serien ”Upptäck naturen”. Det är både kul och spännande. Det är två nya ämnen men jag får inte avslöja vad det är, säger Emma Jansson. 

Jansson både skriver och illustrerar böckerna som ska tryckas i februari och komma ut i butik i april respektive maj. 

Vad betyder att bli utsedd till årets kulturpristagare?

– Det är fantastiskt fint. Jag känner mig hedrad, stolt och glad. Nu är det mycket förberedelser inför julen med paket som ska packas. 

Kultursekreteraren Ingela Heldebro gillar att dela ut priser.

– Det är alltid lika trevligt att dela ut priser till verksamma och engagerade kulturföreningar och kulturpersoner, säger Ingela Heldebro. 

Fakta

Motivering till Emma Jansson:

”För sitt breda konstnärliga skapande inom allt från fotografi, grafisk design, illustration och författarskap. Med inspiration från naturen skapar hon fantastiska motiv som blir till bilder, illustrationer och produkter, alltid med ett miljömedvetet tankesätt. Som författare och illustratör till egna och andras barnböcker skapar hon lust att läsa. Emma värnar om sin hembygd och har en varm känsla för landsbygden. Hon syns och hörs inte bara i Hultsfred. Emma Jansson är en god och inspirerande ambassadör för Hultsfreds kommun”.

Motivering till Galleri Kopparslagaren: 

”För sitt engagemang och sin kreativa verksamhet, där de främjar intresset för konst och hantverk och ger oss en stor variation och ett brett utbud av utställningar och aktiviteter. Kopparslagaren har en plats för såväl verksamma konstnärer och hantverkare som lokala förmågor och unga talanger. De vågar satsa både på det kända och det okända och har en stor öppenhet för samverkan både i kommunen och utanför. Föreningen Kopparslagaren har från start verkat för kvarteret kopparslagarens bevarande och blivit ett välbesökt och etablerat galleri och kulturhus. Ett kulturellt centrum i hjärtat av Hultsfreds kommuns tätort dit alla är välkomna”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: