Annons:

Sök

Annons:

KLART: Utbildningen görs om – blir bara ett år i Hultsfred

Music & Event Management-utbildningen görs om. Från och med i höst blir det ett år i Hultsfred och två år i Kalmar. Foto: Ossian Mathiasson

KLART: Utbildningen görs om – blir bara ett år i Hultsfred

Music & Event Management-utbildningen görs om. Från och med hösten 2020 blir det ett år i Hultsfred och två år i Kalmar. 
– Den stora skillnaden är att ett halvår flyttas från Hultsfred till Kalmar, säger programansvarige Henric Lindström. 

Annons:

I slutet av oktober förra året rapporterade Dagens Hultsfred om förslaget att göra om Music & Event Management-utbildningen till att ha första året i Hultsfred innan flytten går vidare till Kalmar för två års studier. 

Nu berättar Henric Lindström, en av två ansvariga på programmet, att ett sådant beslut är fattat. 

– Det är ett halvår som försvinner och läggs i Kalmar. Vi vill ha ett år i Hultsfred. Det vi gör är att koncentrera alla musikbranschdelar till Hultsfred så det blir ett fördjupande och mer sammanhållet år med totalfokus på musikbranschen, säger Henric Lindström. 

"Mängd kompetenser i Hultsfred"

Under alla år har studenterna studerat de första ett och ett halvt åren på Rock City i Hultsfred för att sedan avsluta studierna under lika lång i Kalmar. 

– Vi gör det som Hultsfred är bra på i Hultsfred och gör det som Kalmar är bra på i Kalmar. Tidigare har eleverna läst viss företagsekonomi parallellt med musikkurserna i Hultsfred. Nu komprimerar vi det och satsar hårdare på att skapa en rejäl introduktion in i musikbranschen i Hultsfred, säger Henric Lindström.

Har det funnits planer på att ta bort utbildningen från Hultsfred?

– Nej, inte från min sida. Hultsfred är viktig för utbildningen. Vi startade utbildningen av en anledning en gång i tiden och det finns en mängd kompetenser i Hultsfred som vi drar nytta av. Även om Hultsfredsfestivalen inte längre finns kvar så finns det nätverk och kompetens kopplat till Hultsfred. 

De företagsekonomiska kurserna kommer förläggas till Kalmar medan musiken står i fokus i Hultsfred. 

– Vi kommer lägga in några nya kurser i Hultsfred, det är ändå det som är grundtanken. 

Rookiefestivalen kan försvinna

Rookiefestivalen har arrangerats av musikstudenterna i årskurs två sedan 2001 och framtiden är osäker även om Henric Lindström ger ett positivt besked. 

– Någonting kommer det bli. Om det blir en Rookiefestival eller något annat vet jag inte än. Det har vi inte tagit beslut om. Tanken är att studenternas närvaro i Hultsfred kommer märkas, bland annat genom sådana evenemang. 

Vad vinner ni på att arrangera Rookiefestivalen?

– Det är praktisk tillämpning på det studenterna läser och utbildar sig till. Det är översättningen mellan teori och praktik och vice varse. 

I höstas hade utbildningen ett nollintag för att se över utbildningen och göra den ännu bättre. 

– Till hösten tar vi in nya elever och kör på igen, det är viktigt att utbildningen är kvar. Vi hade ett nollintag för att skapa utrymme till förändringar, både orts- och innehållsmässigt. Det blir en del nya spännande kurser i Hultsfred. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: