Annons:

Sök

Annons:

115 ungdomar har chans till sommarjobb i Hultsfred – ersättningen höjs

115 ungdomar har chans till sommarjobb i Hultsfreds kommun. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

115 ungdomar har chans till sommarjobb i Hultsfred – ersättningen höjs

Ansökan till sommarens feriepraktik för ungdomar i Hultsfreds kommun har öppnat. 115 ungdomar har chans till sommarjobb och flera ansökningar redan trillat in. 

Annons:

I vanlig ordning erbjuder Hultsfreds kommun en första arbetsupplevelse för dessa ungdomar inom kommunala verksamheter och ideella föreningar. I år är det ungdomar födda 2004, som blir 16 år under 2020, som är den prioriterade målgruppen och i mån av plats kan ungdomar födda mellan 2002-2003 erbjudas feriepraktik. 

– Vi planerar för att få ut minst 115 ungdomar på feriepraktik denna sommar. Platser finns spridda över flera av kommunens orter och vi försöker placera ungdomar efter vad de önskar och bor, säger Maria Helander, administrativ handläggare. 

"En ekvation som inte går ihop"

Hon berättar att de har fler arbetsplatser i ytterorterna än vad de har i huvudorten Hultsfred, något som ställer till med problem. 

– Vi har många ungdomar som vill jobba i Hultsfred för att slippa pendlingen så det är tyvärr en ekvation som inte riktigt går ihop. En önskan från ungdomarna är fler platser i Hultsfred då resekostnaden är ett bekymmer för en del ungdomar. Vi strävar efter att få fler platser i Hultsfred, säger Helander. 

Ungdomarnas lön höjs

Feriepraktiken är ett sätt för ungdomarna att för första gången komma i kontakt med arbetsmarknaden och få erfarenheter inför framtida arbetsliv. Maria Helander arbetar tillsammans med Anders Svalbring och Salah Alhajj för att ta emot ansökningar, hitta arbetsplatser och ge ungdomarna en så bra sommar som möjlighet på sommarjobbet. 

– Det är alltid svårt att matcha deras önskemål med veckor och vad de vill jobba med i förhållande till vad vi har för platser. Det är ett pussel som vi lägger. Ungdomarnas timlön har vi valt att höja med tre kronor jämfört med tidigare år, det känns bra. 

I inledningen av veckan började kommunens arbetsmarknadsenhet åka ut till niondeklassarna i både Hultsfred och Virserum för att informera om feriepraktiken. 

– Vi har redan fått in många ansökningar och det ska bli kul att åka ut till skolorna och informera om feriepraktiken. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: