Annons:

Sök

Annons:

Nya lokaler för psykiatrin i Västervik – då blir det byggstart

Under onsdagens arbetsutskott för Regionstyrelsen beslutades att nya lokaler för psykiatrin i Västervik ska bli av. Bygget startas i slutet på 2021 eller i början av 2022.

Annons:

Regionstyrelsens ordförande var både glad och lättad efter att Länsunionen beslutat under Regionstyrelsens arbetsutskottsmöte att psykiatribygget blir av i Västervik.

– Äntligen! Behovet av nya lokaler är mycket stora, ja faktiskt störst i hela länet, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande.

Byggstart 2021 eller 2022

Under mötet fick regiondirektören uppdraget av Länsunionen att fortsätta processen och att genomföra byggprocessen. På grund av att utrymmet att bygga vid Västerviks sjukhus har varit begränsat och att nya krav på byggnader kommit till har processen blivit försenad. Nu ska byggnadsstarten ske i slutet av 2021 eller i början av 2022.

Första etappen innefattar nybyggnation av lokalerna för heldygnsvård och öppenvård vuxenpsykiatrin medan den andra etappen innebär en renovering av Tjustskolan. Där ska BUP, ABC och öppenvård ligga.

– Vårdbehoven inom psykiatrin ökar inte minst bland barn och unga. Av det skälet är de nya lokalerna mycket efterlängtade. Vi vet att vårdlokalernas miljö och utformning för psykiatrin är minst lika viktig som den medicinteknisk utrusningen är för den övriga sjukvården, säger Christer Jonsson (C), regionråd.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: